Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Διαλύουν τη χώρα!"

Για «παρακρατικούς» και «εξωθεσμικούς» τρόπους διακυβέρνησης από το συμβούλιο των τριών αρχηγών και όχι από το υπουργικό συμβούλιο κάνει λόγο ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος, καταγγέλλοντας την υποτακτική στάση της κυβέρνησης στην τρόϊκα.

Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ουσιαστικά κυβερνά το συμβούλιο αρχηγών, είπε ότι αυτό «είναι εξωθεσμικό! Είναι παρακρατικό θα το έλεγαν σε άλλες εποχές. Ναι, θα το έλεγαν παρακρατικό. Και ξέρω ότι θα δεχθώ καταιγισμό πυρών. Θα πουν και ποιός είναι ο Νικολόπουλος ο επαρχιώτης που ήρθε να μας πει ότι είμαστε παρακρατικοί. Ξέρω δε ότι εμποδίζουν το πολιτικό σύστημα να σχεδιάσουν ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Να διαπραγματευτεί με τους δανειστές».

Σχετικά με το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, παρατήρησε πως «σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα έχω σηκώσει ένα μυθιστόρημα που φιλοξενεί μια τοπική εφημερίδα σήμερα, «Η Ιφιγενοποίηση». Και μιλάω για την Ιφιγένεια την Αγροτική Τράπεζα. Εκεί εξιστορώ τα γεγονότα όπως πραγματικά τα έζησα. Ξέρετε τι μου έχει κάνει εντύπωση; Στα τόσα χρόνια, δεν μου έχει ξανατύχει για ένα τέτοιο θέμα να μην υπάρχουν 150-200 υπογραφές βουλευτών. Συνήθως ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αγροτικής πήγαινε σε όλους τους βουλευτές, και εκεί έβλεπε κανένας ότι υπέγραφαν όλοι, ακόμη και εκείνοι που μπορεί να ψήφιζαν αυτά τα μέτρα. Σήμερα μου κάνει εντύπωση που για την υπόθεση της Αγροτικής Τράπεζας, που είναι εθνική υπόθεση όντως, δεν έχουμε τέτοιες υπογραφές. Ένιωσα στην αρχή τραγικά μόνος να μιλώ για την Αγροτική. Αλλά έχουμε αποδεχθεί ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει εκεί εξαρτημένη, μια λογική τέτοια. Ποιοί; Οι περισσότεροι από μας. Εγώ λοιπόν λέω ότι πρέπει να μπούμε σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Η αναμονή δηλαδή της επόμενης δόσης δεν το βλέπετε ότι έχει καταντήσει τη χώρα έρμαιο στις απαιτήσεις των δανειστών που παίζουν κυριολεκτικά με τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και την αξιοπρέπειά μας; Ε λοιπόν όλα έχουν ένα όριο και ένα τίμημα. Αυτό ήθελα λοιπόν εγώ να πω στο δικό μου το κόμμα πρώτα, γιατί ήρθα σε όλους τους νομούς και σε όλα τα εργατικά κέντρα και τους έλεγα «παιδιά δεν θα κόψουμε τους μισθούς και τις συντάξεις». Και έρχονται σήμερα οι δανειστές και λένε όχι. Και μάλιστα ο στόχος τους μου μοιάζει περισσότερο με μια προσπάθεια να διαλύσουν την χώρα μου και να μοιράσουν σε τιμή ευκαιρίας τα κομμάτια της, όπως την Αγροτική. Σημασία λοιπόν έχει τι θέλει και τι μπορεί να κάνει αυτή εδώ η χώρα αυτή την κρίσιμη στιγμή. Θέλει να παραμείνει εξαρτώμενη ή θέλει να αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της;».

Τόνισε μάλιστα πως «βουλωμένο γράμμα θέλανε να πάω. Βουλωμένο γράμμα πάει ο Φώτης Κουβέλης. Βουλωμένο γράμμα πάει. Ότι είπαμε εκείνη την Παρασκευή που συναντηθήκανε με την τρόικα, όλα κατά γράμμα γίνονται. Όλα. Εγώ τα γράφω στην παραίτησή μου και γι’ αυτό μπορώ να τα λέω. Ήταν 25 παρόντες, δεν ήταν ένας ή δύο. Δεν σας κάνει εντύπωση που δεν βγαίνει κανένας να με διαψεύσει; Παρά βγαίνουν και λένε ανοησίες, ότι δήθεν τσακώθηκα με τον Βρούτση. Ανοησίες. Αν είναι δυνατόν τέτοια φτηνιάρικα πράγματα. Σήμερα γράφουν όλες οι εφημερίδες ότι 40.000 θα μπουν στην εφεδρεία, και χθες συναντήθηκαν και λένε ότι τα αποτυχημένα μέτρα δεν θα τα ξαναφέρουμε! Ο Κουβέλης έλεγε προχθές ότι «θέλω να σας πω ότι έλεγα για σταδιακή απαγκίστρωση». Άκου τώρα κουβέντα. Ο Φώτης έχει διαλέξει το δρόμο του. Δεν ξέρω ποιός είναι αυτός ο δρόμος».

Η λαίλαπα των δημοσκοπήσεων

Παρατήρησε ο κ. Νικολόπουλος ότι «τις προχθεσινές δημοσκοπήσεις, πριν καν περάσουν τα μέτρα, το μεγαλύτερο κόμμα παίρνει 12%. Λοιπόν θα υπάρχει τώρα ΔΗΜΑΡ; Έγραφε η «Δημοκρατία» ότι ζητήθηκε η διαγραφή του Νικολόπουλου, γιατί σε μια διαδικτυακή συνέντευξη που έδωσα με πιτσιρικάδες προχθές, τους είπα ότι το βρίσκω πολύ χαριτωμένο αυτό που λέτε τι θα πει ΔΗΜΑΡ. Μου είπαν κ. Νικολόπουλο ΔΗΜΑΡ θα πει ότι πια «Δεν ΉΜαστε ΑΡιστεροί». Και επειδή εγώ το βρήκα χαριτωμένο και το διασκέδασα μαζί τους, έγραφε η εφημερίδα «Δημοκρατία» ολόκληρο κομμάτι. Πια ο Φώτης Κουβέλης δεν αντέχει την άλλη άποψη, και ενδεχομένως να λέει του Σαμαρά τι τον κρατάς αυτόν».

Όπως είπε, «σημασία έχει τι ακριβώς θέλει και μπορεί να κάνει η χώρα και ο λαός. Θέλουμε να παραμείνουμε εξαρτώμενοι ή θέλουμε να αποφασίσουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας όσο ακόμη έχουμε περιθώρια και δυνάμεις; Γιατί εδώ που φτάσαμε λύσεις χωρίς κόστος δεν υπάρχουν. Όμως το έχουν πει όλοι – δεν το έλεγε ο Αντ. Σαμαράς στο Ζάππειο Ι, ΙΙ, ΙΙΙ κλπ;- ότι τα νέα μέτρα θα στραγγαλίσουν την ελληνική οικονομία, θα αφαιρέσουν ρευστότητα, πόρους, θα μας οδηγήσουν, κυρίως τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα στην απόγνωση, και ότι νέο και αξιόλογο διαθέτει η χώρα σε ανθρώπινο δυναμικό στην μετανάστευση. Εγώ λέω ότι δεν θα ψηφίσω τα μέτρα μεθαύριο, μην στεναχωρηθούν οι φίλοι μου οι νεοδημοκράτες. Εγώ είμαι με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά θέλω και η Νέα Δημοκρατία να είναι με το λαό».

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός έπρεπε να κάνει αυτή τη μεγάλη αλλαγή»

Σχολιάζοντας την αλλαγή στάσης του Αντ. Σαμαρά, είπε πως «και την βραδιά των εκλογών ήμασταν μαζί, και όλες τις προηγούμενες μέρες. Και τον άλλο δρόμο τον είχαμε φτιάξει, τον είχαμε ανοίξει, όταν ο Σαμαράς έλεγε ότι εγώ είμαι ο μεγαλύτερος αντιμνημονιακός της Ελλάδας, από το επίσημο βήμα της Βουλής. Το πότε έγινε η αλλαγή δεν το ξέρω. Δεν θέλω να πιστέψω ότι προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός έπρεπε να κάνει αυτή τη μεγάλη αλλαγή. Μένει ο ίδιος να το διαψεύσει».

«Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση των τριών μας λένε να επιλέξουμε τον αργό θάνατο»

«Όπως ο ναρκομανής που αποφασίζει να σταματήσει τις ναρκωτικές ουσίες για να απεξαρτηθεί, στην πρώτη περίπτωση, αν δεν το κάνει, επιλέγει τον αργό θάνατο. Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση των τριών μας λένε να επιλέξουμε τον αργό θάνατο. Στη δεύτερη περίπτωση, εκείνη που λέμε, «όχι ρε παιδί μου, δεν το αντέχουμε, δεν μας ψήφισε ο λαός για να τον δολοφονήσουμε», αφού περάσουμε το επώδυνο στάδιο της αποτοξίνωσης, τότε θα απελευθερωθούμε και τότε θα κερδίσουμε και την αξιοπρέπεια και μπορούμε να ξεκινήσουμε μια καινούργια ζωή», σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος και συμπλήρωσε πως «δεν το καταφέρνουν όλοι, το ξέρω. Δεν είναι όλοι νικητές της ζωής, το ξέρω. Ξέρω ότι οι Έλληνες έμαθαν να αγωνίζονται, να ξεπερνούν δυσκολίες κι όταν ο ζυγός στον τράχηλο ήταν ανυπόφορος έλεγαν το «μέχρι εδώ και μη παρέκει». Τα μνημόνια λοιπόν με όλα τα αρνητικά τους προσέφεραν και μια μοναδική ευκαιρία εθνικής αναγέννησης. Έχουμε σήμερα την αφορμή για ριζικές αλλαγές. Έχουμε ανακαλύψει τις αιτίες της ελληνικής παθογένειας. Ποιος όμως τώρα εμποδίζει το ελληνικό σύστημα να εφαρμόσει αυτό το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, που είχε φτιάξει η Νέα Δημοκρατία, επανεκκίνησης της οικονομίας, επαναδιαπραγμάτευσης έλεγε ο Αντ. Σαμαράς άμεσης, και εγώ μαζί του σε όλη την Ελλάδα, όλων των επαχθών όρων του μνημονίου, για να χαράξουμε μια νέα πορεία; Ποιος τελικά εμποδίζει τις πολιτικές ηγεσίες να ξεφύγουν από τη μιζέρια της επαιτείας της άλλης μιας δόσης και να αρθρώσουν μια νέα πολιτική πρόταση, αυτή που είχαμε ετοιμάσει όλοι μαζί; Σήμερα, με συγχωρείτε πολύ, αλλά δεν πιστεύω ότι θα προλάβει ο Φώτης να δει το όνειρό του πραγματικότητα. Οι εξελίξεις μας προσπερνούν όλους. Αν το όνειρο του Αντ. Σαμαρά ήταν αν γίνει μόνο πρωθυπουργός και όχι μέσα από την πρωθυπουργία να υπηρετήσει αυτούς τους υψηλούς στόχους, τα λαϊκά συμφέροντα και τις εθνικές μας επιδιώξεις δεν έχει καμία σημασία. Εγώ αυτό κατάλαβα και παραιτήθηκα από υπουργός».

Η ώρα της «υποταγής»

Με λεπτομέρειες αναφέρθηκε στην πρώτη συνάντηση με την τρόϊκα ο κ. Νικολόπουλος. Όπως είπε, «μόλις ορκιστήκαμε, Παρασκευή, ειδοποίησε ότι έρχεται η τρόικα. Σάββατο πρωί έγινε μια ευρύτατη σύσκεψη. Έπρεπε να μαζέψουμε όλα τα τεχνοκρατικά στοιχεία. Όμως υπήρχαν και ερωτήματα που έπρεπε να απαντήσει η πολιτική ηγεσία, και τα ερωτήματα που έθετε η τρόικα ήταν, «κύριοι τι θα κάνετε;», «θα τηρήσετε τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις σας;», γιατί εδώ η συμφωνία των τριών αρχηγών λέει ότι εσείς θα σεβαστείτε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Η προγραμματική συμφωνία για να συγκροτηθεί κυβέρνηση λέει ότι δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων. Λέει ότι θα σεβαστούν τα ειδικά μισθολόγια. Αυτά τα λέει η προγραμματική συμφωνία, δεν τα λέει ο Νικολόπουλος. Η τρόικα λοιπόν ήθελε να πάρει απαντήσεις από τον Βρούτση και τον Νικολόπουλο πάνω σε αυτό. Γιατί σε όλα τα άλλα είχαμε ετοιμάσει τις απαντήσεις. Έψαξα λοιπόν να πάρω την απάντηση που θα έδινα στην τρόικα, γι’ αυτά που σήμερα κάνουν δήθεν ότι κουβεντιάζουν κάθε τρεις και λίγο οι τρεις τους. Σας πληροφορώ ότι δεν κουβεντιάζουν τίποτα. Γιατί η εντολή που δόθηκε, και το έχω γράψει στην παραίτησή μου και δεν το διέψευσε κανένας, ήταν, και αυτό ειπώθηκε στην τρόικα, ότι πάνω από την προγραμματική συμφωνία των τριών αρχηγών, εμείς αναγνωρίζουμε τις δικές σας απαιτήσεις. Και ξαναρωτούν οι τροικανοί: «Ακούσαμε καλά; Ότι αυτά που έχει καταγράψει η προγραμματική συμφωνία δεν έχουν καμία πρακτική αξία». Εν συνεδριάσει αυτά που σας λέω, όχι σε πηγαδάκι και η απάντηση ήταν «όχι δεν έχουν. Για εμάς προέχουν οι υποχρεώσεις μας απέναντί σας». Και ο Τόμσεν τα χάνει και διαβάζει την προγραμματική συμφωνία. Και ξαναρωτά, μετά από αυτό, εδώ λέτε 1,2,3,4,5,6… Εσείς τι θα κάνετε; Και η απάντηση ήταν «σας είπαμε. Για μας προτεραιότητα είσαστε εσείς». Και ο Τόμσεν διαβάζει δεύτερη φορά την προγραμματική συμφωνία και λέει «δεν είναι δυνατόν να έχω καταλάβει καλά» και «γιατί οι πολιτικοί σας αρχηγοί τα είπαν αυτά στο λαό;», και η απάντηση ήταν «ρωτήστε αυτούς». Να γιατί δεν θέλουν την απολογία του Νικολόπουλου στο πειθαρχικό».

Υπογράμμισε μάλιστα πως «σήμερα η τρόικα δίνει παράσημα σε υπουργούς. Αυτός είναι καλός υπουργός, λέει, πήρε τόσα μέτρα, έσφαξε τόσους Έλληνες σήμερα. Αυτό δημιουργεί περηφάνια σε ένα Έλληνα πολιτικό όταν του δίνει παράσημα η τρόικα γιατί εκείνους που τον ψήφισαν, εκείνους που τον ζητωκραύγασαν, εκείνους που τον πήραν στην πλάτη τους, εκείνους που τον έκαναν βουλευτή και υπουργό έρχεται σήμερα να τους σφάξει χωρίς προηγουμένως να έχει πάρει την εντολή τους;».

Τελικά έγινε δεκτή

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε και στην ερώτηση που κατέθεσε για τον Γ. Παπανδρέου, και την οποία αρχικά αρνήθηκε να παραλάβει ο υπάλληλος της Βουλής, γεγονός πρωτάκουστο. Όπως είπε, «τελικά την δέχθηκαν. Ήταν δυνατόν να με λογοκρίνουν; Μου κάνει εντύπωση πως από εκατοντάδες ραδιόφωνα που έχει η Ελλάδα, από εκατοντάδες δημοσιογράφους, σοβαρούς, καλούς, έντιμους, παπαγαλάκια, καταφερτζήδες – απ’ όλα έχει – πως μόνο σε σας τόσο πολύ ξένισε, τόσο πολύ σας ενόχλησε, και δεχθείτε σας παρακαλώ να πω ότι αυτό μου δίνει δύναμη και κουράγιο. Τα τηλέφωνα που με παίρνουν άσχετοι άνθρωποι από όλη την Ελλάδα. Όπως καλή ώρα εσείς, που λένε όχι ρε παιδιά, δεν θα το δεχθούμε αυτό. Ο βουλευτής έχει την υποχρέωση να πάει και να μεταφέρει, ακριβώς, με όποιο τρόπο, δύσκολο, σκληρό. Οι τρόποι χάλασαν και τον υπάλληλο, γιατί μίλησα για το δίδυμο της καταστροφής λέει. Και λέει δεν το κάνετε πιο κομψό; Αλλάξτε το λέει. Του λέω τι λες; Εμείς έχουμε πάει την οικογένεια Παπανδρέου στα δικαστήρια για να δει αν υπήρχε δόλος. Όλη αυτή η παρέα που σήμερα τους διορίσαμε να παίρνουν 20.000 το μήνα, που έφεραν το ΔΝΤ, είχαν κανένα δόλο που δεν πήρανε το δάνειο που τους έδιναν οι αγορές; Έπρεπε να τηρήσουν τη συμφωνία που είπε ο Στρος Καν ότι είχαν κάνει πριν τις εκλογές, ότι θα έρθουν εδώ και θα μας κατσικωθούν; Με αυτά ήδη ασχολείται ο κ. Πεπόνης. Του λέω λοιπόν, αγαπητέ μου τι λες; Κατ’ αρχήν ποιός είσαι εσύ που θα λογοκρίνεις έναν βουλευτή; Εννέα φορές εκλέγομαι βουλευτής. Είμαι από το ’89. έχω ζήσει σε σκληρές εποχές του Κοινοβουλίου. Σε ροκ εποχές όπως έλεγε ο Λαλιώτης. Έχω ζήσει το «δεν δικαιούστε να ομιλείτε», του μακαρίτη του Μένιου Κουτσόγιωργα. Αυτό όμως δεν το έζησα ποτέ!».

Σχολίασε μάλιστα πως «Είναι δυνατόν να πάει κάποιος και να κάνει ασφαλιστικά μέτρα στον Αντ. Σαμαρά, στο Β. Βενιζέλο ή ακόμη και στο συμπαθή Φώτη, ότι δεν τήρησες την απόφαση των οργάνων σου; Και ποια μπορεί να είναι η τιμωρία; Τους κόβουν την κρατική επιχορήγηση. Και αν τον διαγράψουν από το κόμμα χωρίς απολογία κάποιον, παραβιάζοντας άρθρα του καταστατικού, το ίδιο. Γιατί αυτά να ακούγονται ως ανέκδοτα στην ευρωπαϊκή Ελλάδα; Δεν είμαστε πια η Βαλκανική χώρα με εκείνες τις συνήθειες, εγώ είμαι ο αφέντης. Ξέρετε, και όταν κατέβηκαν οι Βούλγαροι και οι Γερμανοί, την Κυριακή δεν εκτελούσαν. Εδώ, φαίνεται ότι ακόμη και την Κυριακή δήθεν συγκεντρώνονται. Και έστειλα ένα γράμμα σε όλους αυτούς, γιατί το άρθρο του καταστατικού μας θέλει να είναι θεματοφύλακες αυτού του δημοκρατικού κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που το υπηρετούμε από τα νιάτα μας μέχρι σήμερα, ήθελε να ταυτίσει τη δημοκρατική οργάνωση με την δημοκρατική λειτουργία και την υπηρεσία στους πολίτες. Και επειδή τον τελευταίο καιρό ακούω πολλή κουβέντα να γίνεται και λένε κάποιοι για το συμφέρον της πατρίδος. Για το συμφέρον της πατρίδος θα σου κόψουμε το μισθό και τη σύνταξη, και όποιος αντιστέκεται δεν αγαπά την πατρίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: