Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πετυχημένη και φέτος η "Γιορτή του Κάστανου"

Πλήθος κόσμου βρέθηκε για ακόμη μια χρονιά στο Παλαιοχώρι του Δήμου Παγγαίου, προκειμένου να παραβρεθεί στη «Γιορτή του Κάστανου», που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο. Οι διοργανωτές, έχοντας όπως αποδείχθηκε, σύμμαχο τον καλό καιρό, κατόρθωσαν και έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους, αφήνοντας εντυπωσιασμένους τους επισκέπτες που συνέρρευσαν στο γραφικό Παλαιοχώρι του Δήμου Παγγαίου για να γευτούν αυτόν τον νόστιμο καρπό της φύσης.

Επισκέπτες από όλους σχεδόν τους νομούς της βόρειας Ελλάδας, κατέκλυσαν για μια ακόμη φορά το Παλαιοχώρι, προκειμένου να συμμετέχουν σε αυτή την όμορφη εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός για όλη τη βόρεια Ελλάδα, τη «Γιορτή του Κάστανου». Σημειώνεται ότι την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου ο Δήμος Παγγαίου, και η Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και Τουρισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου, στο κέντρο του Παλαιοχωρίου, όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευθούν ψητά και βραστά κάστανα, και άφθονο κρασί. Παράλληλα, παραδοσιακοί χοροί παρουσιάστηκαν από τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου.

Την Κυριακή αυτή η γιορτή της φύσης μεταφέρθηκε στο όμορφο καστανοδάσος του Παλαιοχωρίου, όπου και πάλι όσοι βρέθηκαν εκεί γεύθηκαν αυτό τον νόστιμο καρπό της φύσης. Παράλληλα παρουσιάστηκε μια πλούσια μουσικοχορευτική παράσταση γεμάτη χρώματα και μουσικές που πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα. Στην παράσταση συμμετείχαν χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου, αλλά και τμήματα των «φιλοξενούμενων» συλλόγων Αυλής, Νέας Ηρακλείτσας και Γεωργιανής. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα, οπότε και οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Το Σαββατοκύριακο από τη «Γιορτή του Κάστανου» πέρασαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Δημήτρης Παπουτσής και Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Χριστοδουλίδης και Κίμων Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου Γιάννης Φιλόσογλου, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Παγγαίου Χαράλαμπος Χρυσανίδης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Παγγαίου, δημοτικοί σύμβουλοι, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: