Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ: «Περνάμε πια σε ένα νέο πολιτικό αστερισμό»

«Πεπεισμένος» πως ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς είναι «σε απόλυτη συμφωνία», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης από το ξενοδοχείο «Ωκεανίς» της Καβάλας ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς.

Ο κ. Δημαράς έκανε λόγο για σημαντικά γεγονότα που διαδραματίζονται για την πατρίδα, και αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οποία, όπως είπε, ο υπουργός έκανε μια ανάλυση των οικονομικών δεδομένων και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, κάτι που όμως πάντα έλεγε, σημείωσε.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στο θέμα της ψήφισης του νέου συμφώνου και αν αυτό γίνει με την απαραίτητη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 180 ψήφων, ή αν θα αποφασιστεί να ψηφιστεί με τη σχετική πλειοψηφία των 151 βουλευτών. Τόνισε ότι ο κ. Βενιζέλος είπε για πλειοψηφία 180 βουλευτών, και αναρωτήθηκε γιατί η Νέα Δημοκρατία που ζητά εκλογές για να δοθεί οριστική λύση δεν ζητά αυτό που επιτάσσει το Σύνταγμα, δηλαδή ψήφιση με 180 βουλευτές, ώστε να μην το ψηφίσει και να προκηρυχθούν εκλογές. Παρατήρησε δε ότι αν υπάρξει η σύμφωνη γνώμη από τη ΝΔ να ψηφιστεί στη βάση των 151 βουλευτών, τότε σίγουρα υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων να ψηφιστούν τώρα τα μέτρα και να γίνουν εκλογές αργότερα. «Είμαι πεπεισμένος ότι ο Γ. Παπανδρέου και ο Αντ. Σαμαράς είναι σε απόλυτη συμφωνία», παρατήρησε ο κ. Δημαράς.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών σημείωσε ότι ο κ. Βενιζέλος διατηρεί πολλές επιφυλάξεις, όσον αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία και υπογράμμισε ότι «ζούμε την μεγαλύτερη αναντιστοιχία κυβέρνησης και λαού», αφού ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοια διαφορά απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών, και παρατήρησε ότι «μια παρέα που κυβερνά τη χώρα παίρνει αποφάσεις ερήμην του λαού», παρατηρώντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή ετυμηγορία.

Ο κ. Δημαράς αναφέρθηκε και στα γεγονότα της Θεσσαλονίκης όπου πλήθος πολιτών, όπως είπε αποδοκίμασαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον υφυπουργό Υποδομών. Μίλησε μάλιστα για «καθολικό θυμό και αποδοκιμασία». Δεν έκρυψε μάλιστα το φόβο του μήπως σήμερα εκδηλωθούν κάποια επεισόδια στην παρέλαση καλώντας τους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και να τιμηθεί η επέτειος. «Πολύ φοβάμαι ότι η οργή θα εκφραστεί ανεξέλεγκτα και θα κάνει κακό στη χώρα. Υπάρχει θυμός στους πολίτες», είπε και πρότεινε «νηφαλιότητα στην αντιμετώπιση του αυταρχικού τρόπου που κυβερνάται η χώρα».

Κλείνοντας είπε ότι η μόνη λύση σε αυτό το κρίσιμο πρόβλημα είναι οι εκλογές, αφού πρέπει να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός. «Δεν μπορεί μια κοινοβουλευτική δημοκρατία να παγιδεύεται», σημείωσε και παρατήρησε ότι «περνάμε πια σε ένα νέο πολιτικό αστερισμό», αναφερόμενος στις κυβερνήσεις συνεργασίας που επιτυγχάνονται σε όλη την Ευρώπη, άρα μπορούν να επιτευχθούν και στην Ελλάδα. «Οι ευθύνες πρέπει να επιμεριστούν και να συνεργαστούν όλοι όσοι θέλουν να βοηθήσουν την πατρίδα», παρατήρησε.

1 σχόλιο:

Dimi είπε...

Εδώ ο κόσμος καίγεται, οι εκλογές τους μάραναν...