Σε φάση αναμονής βρίσκεται και το Επιμελητήριο Καβάλας όσον αφορά τον καθορισμό του χρόνου συνάντησης με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των ρυθμίσεων των οφειλών, κάτι που ζήτησε η Επιτροπή των Επιμελητηρίων των νομών των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν συνάψει δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης, προχθές υπήρξε νέα επικοινωνία και τώρα αναμένεται να οριστεί η συνάντηση των δύο πλευρών αφού αρχικά είχε γίνει μια συζήτηση για σήμερα όμως αυτό δεν ήταν εφικτό και συνεπώς αναμένεται να οριστεί νέα ημερομηνία. Σύμφωνα με τον κ. Τσατσούλη ήδη εστάλη και σχετική επιστολή στον γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χρήστο Γκόρτσο, όπου γίνεται αναφορά στο θέμα με στοιχεία και ζητείται η συνάντηση.
Στην επιστολή που υπογράφουν εκτός από τον κ. Τσατσούλη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Άγγελος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Παναγιώτης Σιμωσης, και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης, αναφέρεται πως «οι επιχειρήσεις όλης της χώρας, οι οποίες έχουν ρυθμίσει οφειλές τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, δυστυχώς, βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και θεωρείται πλέον βέβαιο ότι ένα μεγάλο μέρος από αυτές θα οδηγηθεί πολύ σύντομα σε οριστικό κλείσιμο. Συγχρόνως οι Ελληνικές Τράπεζες «αδυνατούν» να διαχειρισθούν το συγκεκριμένο πιστοδοτικό τους χαρτοφυλάκιο, χωρίς να έχουν την ευχέρεια να το ρευστοποιήσουν άμεσα, ή να το επιβαρύνουν με το επιθυμητό γι’ αυτές χρηματοοικονομικό κόστος. Επίσης θεωρείται βέβαιο ότι, σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, θα εξαναγκασθεί το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλλει το σύνολο των εγγυήσεων, που έχει παράσχει υπέρ αυτών των επιχειρήσεων».
Όπως αναφέρεται, «επιτροπή των επιμελητηρίων των 24 νομών των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν συνάψει δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημόσιου, απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο την συνημμένη από 22 Ιουλίου 2011 επιστολή – αίτημα. Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας προς το Υπουργείο είναι τεκμηριωμένες, λογικές και εθνικά συμφέρουσες, καλύπτουν τυπικά και αναλογικά τα συμφέροντα όλων των εμπλεκομένων πλευρών (Ελληνικού Δημοσίου, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων) και μοιράζουν τα κόστη ανάλογα και με βάση τις αντικειμενικές δυνατότητες της κάθε πλευράς», και έτσι «για τους προαναφερθέντες σημαντικούς λόγους επιθυμούμε να σας συναντήσουμε προκειμένου να συζητήσουμε διεξοδικά το ως άνω θέμα έτσι ώστε Ελληνικές Επιχειρήσεις και Ελληνικές Τράπεζες να συν-διαμορφώσουμε και να συν-διατυπώσουμε κοινές ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις προς την Ελληνική Πολιτεία. Προσδοκούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας και καθορισμό τόπου και χρόνου συνάντησης μας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου