Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Τα ψηφοδέλτια στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Την ερχόμενη Κυριακή 7 Νοεμβρίου οι πολίτες καλούνται να εκλέξουν για πρώτη φορά την παράταξη που θα αναλάβει το τιμόνι της αιρετής, πλέον, περιφερειακής αυτοδιοίκησης, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά μέσα από τον «Καλλικράτη».

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι ψηφοφόροι θα παραλάβουν έξι συνολικά ψηφοδέλτια συνδυασμών, αυτά της «Κοινωνικής Συμμαχίας», της «Δημοκρατικής Αναγέννησης», της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας», της «Οικολογίας Αλληλεγγύης», και της «Ανταρσίας στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη».

Πιο συγκεκριμένα, στην «Κοινωνική Συμμαχία», υποψήφιος περιφερειάρχης είναι ο Άρης Γιαννακίδης και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για την Καβάλα ο Αρχέλαος Γρανάς. Στην «Δημοκρατική Αναγέννηση», υποψήφιος περιφερειάρχης είναι ο Γιώργος Παυλίδης και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για την Καβάλα είναι ο Ανδρέας Μπαλίκας. Στη «Λαϊκή Συσπείρωση», υποψήφιος περιφερειάρχης είναι ο Χρήστος Τρέλλης και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για την Καβάλα ο Χρήστος Ποτόλιας. Στην «Αριστερή Οικολογική Συνεργασία», υποψήφιος περιφερειάρχης είναι ο Τάκης Χαρίτος και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για την Καβάλα ο Κώστας Μορφίδης. Στην «Οικολογία Αλληλεγγύη», υποψήφιος περιφερειάρχης είναι ο Θανάσης Μακρής, και υποψήφια αντιπεριφερειάρχης για την Καβάλα είναι η Κατερίνα Γεροστεργίου. Τέλος, στην «Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη», υποψήφιος περιφερειάρχης είναι ο Γιώργος Μποτσίδης, και υποψήφια αντιπεριφερειάρχης για την Καβάλα η Βάσω Καραγκούνη.

Οι υποψήφιοι των συνδυασμών

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζουν και οι συνθέσεις των ψηφοδελτίων, όσον αφορά τόσο την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, όσο και την Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, που στην προκειμένη περίπτωση εκλέγουν έναν αντιπεριφερειάρχη. Οι υποψήφιοι λοιπόν που περιλαμβάνονται στα παραπάνω έξι ψηφοδέλτια είναι οι εξής:

«Κοινωνική Συμμαχία»

Για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: Γιώργος Γερομάρκος, Ελένη Διάκου, Σουλτάνα Ελευθεριάδου – Τσίγκα, Βασίλης Καγκαϊδης, Δημήτρης Καρασαββόγλου, Αναγνώστης Κηπουρός, Λευτέρης Κωταϊδης, Ελισσάβετ Μακέδου – Ελευθεράκη, Ευάγγελος Μακρής, Κώστας Παπαδόπουλος, Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, Κώστας Παπακοσμάς, Χρύσανθος Σταυρόπουλος, Γρηγόρης Τριανταφυλλίδης, Αναστάσιος Τσαλδαρίδης, Συρματένια Χατζημιχαήλ – Χατζηραφαηλίδου, και Γιώργος Χριστοδουλίδης.

Για την Πριφερειακή Ενότητα Θάσου υποψήφιοι είναι οι Νικόλαος Νικησανιώτης και Νικόλαος Πατήρας.


«Περιφερειακή Αναγέννηση»

Για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: Παναγής Βλάχος, Μάρκος Δέμπας, Ελευθερία Δράκου – Κερενίδου, Γεώργιος Παύλος Ζησίμου, Δημήτρης Θειόκας, Γιώργος Ιωαννίδης, Δήμητρα Καλταπανοπούλου, Κυριάκος Κελεσίδης, Ειρήνη Κουρτίδου, Χρήστος Κρυστάλλης, Κυριακή Μαντζάνη, Μένανδρος Μαρινάκης, Θόδωρος Μαρκόπουλος, Κίμων Παπαδόπουλος, Δημήτρης Πραβίτας, Αλέξανδρος Τζεβελέκης και Νικόλαος Χοτζούδης.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Θάσου υποψήφιοι είναι οι Αλέκος Ελευθερίου και Μαρίνα Φιλιππίδου - Μανιού.

«Λαϊκή Συσπείρωση»

Για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: Άννα Γιαμουρίδου, Θεοφάνης Γκερλεκτσής, Φεβρωνία Ζαχαροπούλου, Παρθένα Ιορδανίδου, Αλεξάνδρα Καλυβιώτου, Μιχαήλ Κατσαρός, Θεόδωρος Κοντογεωργίου, Αθανάσιος Κραββαρίτης, Βασίλειος Κυριώτης, Παντελεήμων Μακρίδης, Σουζάνα Μανώλη-Κοζικοπούλου,Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Επαμεινώνδας Παπανικολάου, Αγγελική Σιβάρτ Πετρακίδου, Βασίλειος Τάκος, Πέτρος Ταχματζίδης, Κωνσταντίνος Τσιμαγεώργης.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, υποψήφιοι είναι οι Θεόδωρος Ελευθερίου και Δημήτριος Μπραστιανός.

«Αριστερή Οικολογική Συνεργασία»

Για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: Γεώργιος Γιαννόπουλος, Γεώργιος Ιωαννίδης, Γιώργος Καρατσιουμπάνης, Απόστολος Κίτσος, Δημοσθένης Κωνσταντινίδης, Γεώργιος Μυλωνάς, Νικόλαος Νεγρεπόντης, Ιωάννης Παπαγεωργίου, Χαράλαμπος Παπακυριακού, Βαρβάρα Παρχαρίδου, Δημήτριος Σαρημπαλάς, Σταύρος Σιαματάς, Ελισσάβετ Τοπούζη, Παναγιώτης Τσακίρης, Κυριακή Τσανάκα, Σοφία Φιλιππίδου.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, υποψήφια είναι η Ευθυμία Χατζηαβραμιδου – Καναρά.

«Οικολογία Αλληλεγγύη»

Για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: Θεόδωρος Γαλέντζας, Εμμανουήλ Κάζος, Σαραντούλα Καμπράνη, Παναγιώτα Καντή, Άννα Καραμιχάλη, Ιωάννης Κενανίδης, Ιωάννης Κοτζαπαναγιώτης, Ελένη Λέντζα, Αθανάσιος Πασχαλίδης, Επαμεινώνδας Ρακιντζής.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Θάσου υποψήφιος είναι ο Χριστόδουλος Σαμαράς.

«Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη»

Για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: Πασχάλης Γκαβανούδης, Αλέξανδρος Δαρμάνης, Ακρήτας Καλούσης, Ηλίας Κολοβός, Ζαφείρης – Ιωάννης Κουμάντος, Αφροδίτη Κωτσοπούλου, Μιχαήλ Παναγιωτάκης, Γρηγόριος Σταθόπουλος, Θρασύβουλος Τζιάρας, Ηλιάνα Χατζηθεοδώρου, Σταυρούλα Ψυχογιοπούλου.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Θάσου υποψήφιος είναι ο Νικόλαος Μέτσικας.

Άρης ΜΕΝΤΙΖΗΣ
mentizis@evdomi.gr


(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Εβδόμη")

Δεν υπάρχουν σχόλια: