Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Σενάρια περί περιφερειακών συμβούλων

Όλοι περιμένουν το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για να δουν ποιοι τελικά θα είναι οι 12 περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκπροσωπήσουν την περιφερειακή ενότητα Καβάλας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όλα θα κριθούν τη δεύτερη Κυριακή οπότε και θα αναδειχθεί ο νικητής των εκλογών, με αποτέλεσμα να λάβει και την πλειοψηφία σε όλους τους νομούς, εκλέγοντας τους περισσότερους συμβούλους.

Πιο συγκεκριμένα, όποια παράταξη επικρατήσει θα εκλέξει 7 συμβούλους από το ηπειρωτικό κομμάτι του νομού και τον ένα σύμβουλο από τη Θάσο. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον επικρατήσει η «Κοινωνική Συμμαχία», τότε στο νέο συμβούλιο εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν από αυτή την παράταξη οι Γιώργος Χριστοδουλίδης, Αναστάσιος Τσαλδαρίδης, Γιώργος Γερομάρκος, Κώστας Παπακοσμάς, Μάκης Παπαδόπουλος, Λευτέρης Κωταϊδης, και Χρύσανθος Σταυρόπουλος.

Εφόσον τη δεύτερη Κυριακή επικρατήσει η «Περιφερειακή Αναγέννηση» τότε στο νέο συμβούλιο θα συμμετέχουν από αυτή την παράταξη οι Κίμων Παπαδόπουλος, Θόδωρος Μαρκόπουλος, Γιώργος Ζησίμου, Ειρήνη Κουρτίδου, Μένανδρος Μαρινάκης, Ελευθερία Δράκου – Κερενίδου, και Κυριακή Μαντζάνη.

Σημειώνεται ότι εκτός αυτών των επτά συμβούλων ο νικητής της αναμέτρησης θα πάρει και την μια «έδρα» της Θάσου, που σύμφωνα με πληροφορίες, μια και δεν εκδόθηκαν ακόμη επίσημα αποτελέσματα, εφόσον επικρατήσει η «Κοινωνική Συμμαχία» θα καταλάβει ο Νίκος Πατήρας, ενώ αν επικρατήσει η «Περιφερειακή Αναγέννηση» θα καταλάβει ο Αλέκος Ελευθερίου. Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης θα είναι επιπλέον των συμβούλων, δηλαδή ο Αρχέλαος Γρανάς στην περίπτωση της «Κοινωνικής Συμμαχίας» ή ο Ανδρέας Μπαλίκας, στην περίπτωση της «Περιφερειακής Αναγέννησης».

Τα πράγματα μπερδεύονται όμως, όσον αφορά την αντιπολίτευση, για την οποία απομένουν 4 έδρες. Μάλιστα εφόσον κριθεί πως η τρίτη παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συγκεντρώνει το απαραίτητο ποσοστό θα κερδίσει μια έδρα. Στην περίπτωση αυτή την έδρα καταλαμβάνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ποτόλιας. Όμως και εδώ υπάρχει το ενδεχόμενο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Τρέλλης να συμμετέχει στην ομάδα των συμβούλων που εκπροσωπούν το νομό με το μεγαλύτερο ποσοστό, οπότε πιθανόν την έδρα να καταλάβει αυτός.

Σε αυτή την περίπτωση για την δεύτερη παράταξη απομένουν τρεις έδρες, τη μια από τις οποίες καταλαμβάνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης δηλαδή ο Αρχέλαος Γρανάς στην περίπτωση της «Κοινωνικής Συμμαχίας» ή ο Ανδρέας Μπαλίκας, στην περίπτωση της «Περιφερειακής Αναγέννησης».

Στις άλλες δύο θέσεις θα βρεθούν οι Γιώργος Χριστοδουλίδης και Αναστάσιος Τσαλδαρίδης, αν η «Κοινωνική Συμμαχία» έρθει δεύτερη, ή οι Κίμων Παπαδόπουλος και Θόδωρος Μαρκόπουλος αν στη δεύτερη θέση βρεθεί η «Περιφερειακή Αναγέννηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: