Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Περί ...στήριξης

Ρευστή παραμένει η κατάσταση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, όσον αφορά τη στήριξη που πιθανόν θα δώσουν τα κόμματα σε ένα εκ των δύο διεκδικητών των θώκων του Δήμου και της Περιφέρειας.

Τόσο στους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου, όσο και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι διεκδικητές προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό σημαίνει ότι είναι ξεκάθαρη η θέση των δύο πρώτων κομμάτων.

Τη στήριξη των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα του Άρη Γιαννακίδη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Κωστή Σιμιτσή στο Δήμο Καβάλας και του Βασίλη Ξουλόγη στο Δήμο Παγγαίου ζήτησε από τους πολίτες ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χατζηχρήστου. Ζήτησε από τους πολίτες να κρίνουν αυτοδιοικητικά και να στηρίξουν τους υποψηφίους που πιστεύουν σε αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Ευθυμιάδης τη δεύτερη Κυριακή «περιμένουμε μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές». Όπως είπε, όσοι απείχαν έστειλαν το μήνυμα που ήθελαν και τους κάλεσε να μην επιμένουν στη θέση αυτή. Όπως είπε οι εκλογές είναι σημαντικές και από αυτές θα κριθεί το μέλλον της Περιφέρειας. Κάλεσε δε τους πολίτες να στηρίξουν τις υποψηφιότητες του Θόδωρου Καλλιοντζή για το Δήμο Καβάλας, Γιάννη Φιλόσογλου για το Δήμο Παγγαίου και Γιώργου Παυλίδη για την Περιφέρεια.

Ξεκάθαρη φαίνεται να είναι η θέση του ΚΚΕ. Όπως τόνισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του κόμματος Δήμος Ζαχαριάδης «εμείς συνιστούμε στους ψηφοφόρους να μην υποστηρίξουν κανέναν υποψήφιο των μεγάλων κομμάτων. Να ρίξουν άκυρο ή λευκό».

Από την άλλη πλευρά αναμένεται η επίσημη θέση του κόμματος, όπως είπε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΛΑΟΣ Θανάσης Κολυβάς, ο οποίος ανέφερε ότι σε επίπεδο Περιφέρειας οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν «κατά συνείδηση» ενώ σε τοπικό επίπεδο αναμένεται η γενική στάση του κόμματος. Κατά συνείδηση τέλος μπορούν να ψηφίσουν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του Συνασπισμού Κώστας Μορφίδης.

Άρης ΜΕΝΤΙΖΗΣ
mentizis@evdomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: