Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ειρηνική επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος πραγματοποιεί από 7 έως 14 Δεκεμβρίου 2009 ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος. Ο Μακαριώτατος και η Συνοδεία του αφικνούνται στο Αεροδρόμιο " Ελ. Βενιζέλος " την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου με την πτήση ΟΑ 326 στις 18:05. Θα τον υποδεχθούν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οικείος Ιεράρχης, Mελη της Ιεράς Συνόδου, ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας, ο Πρέσβυς της Αιγύπτου στην Αθήνα καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 επίσημος Δοξολογία για την άφιξη του Προκαθημένου της Αλεξανδρειανής Εκκλησίας στον Ι. Ν. του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και κατόπιν ο Μακαριώτατος Πατριάχης Αλεξανδρείας θα επισκεφθεί τον Μακαριώτατο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την επομένη, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, ώρα 9.30, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος θα επισκεφθεί την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου σε πανυγηρική τελετή θα του απονεμηθεί η ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τιμητικές διακρίσεις και δώρα θα επιδοθούν και στα μέλη της Συνοδείας του. Ακολούθως θα μεταβούν στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή. Στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μαθήσεως και Θρησκευμάτων και στις 16.00 στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Κατόπιν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης θα δεχθεί στο Ξενοδοχείο Hilton τις επισκέψεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ώρα 17.00, του Προέδρου του ΛΑΟΣ, ώρα 17.30 και της Γενικής Γραμματέως του Κ.Κ.Ε., ώρα 19.00. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος θα παρακαθήσει σε δείπνο στην Αιγυπτιακή Πρεσβεία.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος θα επισκεφθεί, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, ώρα 9.45 τον Άρειο Πάγο και θα ξεναγηθεί στο νέο Μουσείο της Ακροπόλεως, στις 13.30 τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και στις 14.30 τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Γ. Παπανδρέου. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ώρα 18.00 θα παρακολουθήσει εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου και το βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο προς τιμήν Του από την Μ.Κ.Ο. "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ".

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, ώρα 9,00 θα ξεναγηθεί στο Μουσείο Μπενάκη και στην συνέχεια θα επισκεφθεί, στις 10.30 τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, στις 11.30 την Θεολογική Σχολή Αθηνών και στις 14.00 τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο. Το απόγευμα, ώρα 18.00 θα παραστεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών για την παρουσίαση δύο τιμητικών Τόμων εις Μνήμην του Ιωάννου Χατζηφώτη.

Το πρωί της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2009 ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος θα μεταβεί στην Αίγινα, όπου θα προσκυνήσει στην Ι. Μονή του Αγίου Νεκταρίου και στην Ι. Μονή Αγίου Μηνά. Στις 19.30 θα επισκεφθεί, στην Βουλή, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Α. Σαμαρά.

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου με την συμμετοχή των Προκαθημένων των δύο Εκκλησιών Αλεξανδρεί-ας και Ελλάδος, καθώς και Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών και Ιερέων.

Στις 12.00 ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα παραστούν στην Δενδροφύτευση σε αναδασωτέα έκταση στις πυρόπληκτες περιοχές της Πεντέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: