Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Σωστή προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού...

Τελικά όπως φαίνεται η Βέροια είναι πολύ πιο μπροστά από την Καβάλα, όσον αφορά την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, και ιδιαίτερα στην "εκμετάλλευση" του περάσματος από εκεί του Αποστόλου Παύλου.

Και η είδηση - αφορμή του σχολίου είναι η εξής:

Βέροια - Πάνω από 2.000 προσκυνητές απ' όλο τον κόσμο επισκέφθηκαν τον Αύγουστο το "Βήμα του Αποστόλου Παύλου" [5 Σεπτεμβρίου 2008]

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, ο αυξημένος αριθμός των ξένων προσκυνητών οφείλεται στο γεγονός ότι το 2008 ανακηρύχθηκε ως έτος του Αποστόλου Παύλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Μητρόπολη Βεροίας, κατά τον μήνα Ιούλιο οι προσκυνητές ήταν 1045, ενώ τον μήνα Αύγουστο ανήλθαν σε 2056.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσκυνητές, εκτός από την Ευρώπη, προέρχονται και από μακρινές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Κίνα, η Ν. Κορέα, η Κούβα, η Ν. Αφρική, η Νιγηρία, ο Λίβανος κ.ά.

«Πρωταρχικός σκοπός των ξένων επισκεπτών δεν είναι ο τουρισμός, αλλά αποκλειστικά το προσκύνημα. Έτσι, έρχονται στην Ελλάδα για να βαδίσουν στα ίχνη της πορείας του Αποστόλου των Εθνών. Όταν επισκέπτονται το ‘Βήμα’, διαβάζουν αποσπάσματα από την Καινή Διαθήκη και προσεύχονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μεταξύ των ξένων προσκυνητών είναι και πολλοί νέοι, που έρχονται στη χώρα μας με ποδήλατα, διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα, όπως ένας νεαρός από τη Γαλλία, που ξεκίνησε από το Παρίσι με σκοπό να επισκεφθεί όλους τους σταθμούς της περιοδείας του Αποστόλου Παύλου.

Η Μητρόπολη Βεροίας, κατέστρωσε ειδικό πρόγραμμα για την εξυπηρέτηση των ξένων προσκυνητών, που περιλαμβάνει την υποδοχή τους από εντεταλμένα γλωσσομαθή πρόσωπα, γραπτή ξενάγηση σε έξι γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά, ισπανικά), παροχή δωρεάν έντυπου υλικού κλπ.

Τελικά η Καβάλα, ο πρώτος σταθμός του Αποστόλου Παύλου επί Ευρωπαϊκού εδάφους, οι Φίλιπποί και ο τόπος όπου βαπτίστηκε η πρώτη Ευρωπαία χριστιανή τι κάνει; Πού είναι οι δράσεις της; πως εκμεταλλεύεται αυτή την ευκαιρία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: