Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΥΠΟΘΕΣΗ "ΒΑΤΟΠΕΔΙ": Επεισόδιο 6ο

(...συνέχεια από το προηγούμενο)

ΕΒΔΟΜΗ 10-7-2007

Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο πρόκειται να συζητηθεί σήμερα το απόγευμα το θέμα της μεταβίβασης των 1240 στρεμμάτων από το Ελληνικό Δημόσιο στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους, μετά από αίτημα που κατέθεσε η παράταξη του Δημήτρη Παπουτσή. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα αναμένεται να «κλείσει» η υπόθεση των εκτάσεων στο νομό Καβάλας, μια και η Μονή δεν δείχνει να ενδιαφέρεται γι’ αυτές αλλά για ένα αστικό ακίνητο στην Αθήνα, το οποίο και θα ανταλλάξει με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, οπότε τα περιβόητα 1240 στρέμματα – «φιλέτα» θα περάσουν πάλι στα χέρια του Δημοσίου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, μιλώντας από τη συχνότητα του Studio 7, ανέφερε ότι το θέμα έρχεται προς συζήτηση μετά το αίτημα της αντιπολίτευσης και αναμένεται να τοποθετηθεί και ο νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής, μια και είχε κάποιες επαφές για το θέμα αυτό. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα απόφασης, μια και θα γίνει απλά μια ενημέρωση.

«Ευελπιστώ ότι το θέμα θα λήξει αισίως για το νομό μας. Υπάρχει η δέσμευση ότι θα γίνει μεταβίβαση στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου ως αντάλλαγμα για ένα αστικό ακίνητο», σημείωσε ο κ. Αντωνιάδης και συμπλήρωσε ότι: «Έπρεπε οπωσδήποτε, είτε ο Α’ βαθμός είτε ο Β’ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης να είχε ενημερωθεί από καιρό. Πάντως είναι κάτι που δεν το ανακαλύψαμε τώρα. Εδώ και χρόνια γινόταν η συζήτηση, αν και δεν γνωρίζαμε για εκτάσεις στο νομό Καβάλας. Πρέπει όμως η Αθήνα να ρωτά και τους τοπικούς φορείς που εκφράζουν την τοπική κοινωνία».

«Θέμα τεραστίων διαστάσεων»

«Θέμα τεραστίων διαστάσεων» χαρακτήρισε την υπόθεση ο βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσακλίδης, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για ένα «πολιτικό σκάνδαλο ολκής». «Το θέμα είναι αν έχει και οικονομικές διαστάσεις. Βεβαίως τίθεται και θέμα νομιμότητας εναντίον του ελληνικού κράτους. Οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης βάζουν και θέμα για το αν το ελληνικό δημόσιο έπραξε τα νόμιμα, αν πράγματι υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του, πως αναγνώρισε την κυριότητα της λίμνης, πως ανταλλάσσουν, πως εκτίμησαν την αξία της κ.α.», σημείωσε ο κ. Τσακλίδης.

Ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα βγάλουμε άκρη και θα φανεί», σημειώνοντας πως οι ενέργειες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ κλιμακώνονται ενώ και το «κέντρο» έχει ενημερωθεί. «Θα υπάρχει κλιμάκωση και αντίδραση», σημείωσε, «σεβόμαστε την εκκλησία και τη Μονή Βατοπεδίου, όμως νομίζω ότι έκαναν ένα μεγάλο λάθος σε αυτή την υπόθεση».

Κλείνοντας ο κ. Τσακλίδης απηύθυνε έκκληση σε όλους τους φορείς και τους πολίτες του νομού Καβάλας να αντισταθούν σε τέτοιες ενέργειες.

Άρης ΜΕΝΤΙΖΗΣ
mentizis@evdomi.gr

(συνεχίζεται...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: