Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Θερμή υποδοχή για τα παιδιά από τις ΗΠΑ

Ιδιαίτερα θερμής υποδοχής έτυχαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχωρίου, τον Δήμο Παγγαίου, αλλά και τους κατοίκους του Παλαιοχωρίου, τα 31 μέλη της αποστολής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που κατέφθασαν στο γραφικό χωριό του Παγγαίου το βράδυ της Κυριακής.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Παλαιοχωρίου, όπου μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, τους παρευρισκόμενους χαιρέτισαν και τα ίδια τα παιδιά σε άπταιστα ελληνικά, ενώ παράλληλα τραγούδησαν ελληνικά αλλά και ξένα τραγούδια.

Μετά την παράδοση των 31 παιδιών από την Αμερική στις οικογένειες που τα φιλοξενούν, ακολούθησε ένα παραδοσιακό ελληνικό γλέντι που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Τα παιδιά από τις Η.Π.Α., είναι ηλικίας από 15 έως 18 χρόνων και θα φιλοξενηθούν στο Παλαιοχώρι για την περίοδο από 29 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου. Το πρόγραμμα της φιλοξενίας υλοποιείται από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχόλη κάθε καλοκαίρι για τα τελευταία 30 χρόνια περίπου και σκοπός του είναι να γνωρίσουν τα παιδιά που έρχονται από τις Η.Π.Α. τον Ελληνικό τρόπο ζωής, την ελληνική φιλοξενία αλλά και να προσφέρουν κοινωνικό έργο στον τόπο που τους φιλοξενεί.


Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν οι φιλοξενούμενοι έχει καθοριστεί από τους υπευθύνους της Γεωργικής σχολής και περιλαμβάνει καθημερινή εργασία τις πρωινές ώρες, και συγκεκριμένα την ανάπλαση περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου, ενώ τα απογεύματα θα ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες αλλά και παιχνίδια με τα παιδιά του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: