Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Athens Prize for Literature

Athens Prize for Literature τα Βραβεία

(Από το blog του Θ. Γρηγοριάδη)

Δόθηκαν Δευτέρα βράδυ στις 8.30 μ.μ στο CityLink στη Στοά Σπυρομήλιου τα βραβεία του Athens Prize for Literature περιοδικού (δε) κατα με χορηγό την Mont Blanc:

Καλύτερο ξένο μεταφρασμένο μυθιστόρημα 2007 «Η ταχύτητα του φωτός» του Ισπανού συγγραφέα Χαβιέρ Θέρκας από τις εκδόσεις Πατάκη. Το σκεπτικό της βράβευσης διάβασε ο πρόεδρος της επιτροπής ξένου μυθιστορήματος Θεόδωρος Γρηγοριάδης και το βραβείο παρέλαβε ο ίδιος ο συγγραφέας.

Καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα 2007 «Τι είδε η γυναίκα του Λωτ» της Ιωάννας Μπουραζοπούλου από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Ο πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής Θάνασης Βαλτινός και πρόσφατα εκλεγμένος ακαδημαϊκός στην έδρα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας έδωσε το βραβείο στην ελληνίδα συγγραφέα.

Κάθε βραβείο συνοδευόταν από 5.000 ευρώ και μία συλλεκτική πένα Mont Blanc, ενώ το βραβείο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Θεόδωρος. Την παρουσίαση έκανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κακουλίδης. Στην τελετή βράβευσης και στην δεξίωση που ακολούθησε παραβρέθηκαν άνθρωποι του εκδοτικού κόσμου, συγγραφείς, ξένοι πρέσβεις και πλήθος κόσμος.

Είναι η δεύτερη χρονιά που δίνονται τα βραβεία Athens Prize of Literaure. Θυμίζουμε ότι πέρυσι τα αντίστοιχα βραβεία πήρανε ο Γάλλος Πιέρ Ασουλίν με το “Ξενοδοχείο Lutetia” (εκδόσεις Πόλις) και η Δήμητρα Κολιάκου με το «Θερμοκρασία Δωματίου» εκδόσεις Πατάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: