Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Εκδήλωση κατά του ρατσισμού στη Θεσσαλονίκη

Με Ποιήματα και Μουσική
ΑΠΑΝΤΑΜΕ στο φόβο, το ρατσισμό και την ξενοφοβία


Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 20.00

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην καρδιά της πόλης, θα πλημμυρίσει με ποιήματα και μουσική, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, στις 20.00 με τη συμμετοχή σημαντικών Σαλονικιών ποιητών και καλλιτεχνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ποιητή και εκδότη του λογοτεχνικού περιοδικού “Μανδραγόρας”, Κώστα Κρεμμύδα σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Παύλο Νεράντζη. Η προσφορά όλων των συντελεστών είναι εθελοντική και η εκδήλωση υλοποιείται με την στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε μια γκρίζα εποχή γεμάτη ανασφάλεια, ανησυχία και στερήσεις, οι δημιουργοί και οι καλλιτέχνες δηλώνουν παρόντες. Με την εκδήλωση αυτή θυμίζουν ότι υπάρχουν, δρουν, παράγουν, δεν βρίσκονται απομονωμένοι στο περιθώριο, αλλά μέσα στην κοινωνία, δίπλα και μαζί με τους δοκιμαζόμενους πολίτες.

Συμμετέχουν (αλφαβητικά) οι καλλιτέχνες: Νένα Βενετσάνου, Κώστας Γούστκος (μουσικός), Γιώργος Καζαντζής (συνθέτης), Ναντίνα Κυριαζή (τραγούδι), Κώστας Ματσίγκος (μουσικός), Κώστας Πρατσινάκης (τραγούδι), Αλέξανδρος Τριανταφύλλου (μουσικός), Στέλλα Χριστοφορίδου (τραγούδι).

Διαβάζουν (αλφαβητικά) οι ποιητές: Κούλα Αδαλόγλου, Ρούλα Αλαβέρα, Γιώργος Αλισάνογλου, Γιάννης Βούρος, Στέλλα Γεωργιάδου, Πέτρος Γκολίτσης, Παναγιώτης Γούτας, Σταύρος Ζαφειρίου, Γιώργος Καλιεντζίδης, Αντρέας Καρακόκκινος, Κατερίνα Καριζώνη, Μαρία Καρδάτου, Τάσος Κουράκης, Έλσα Κορνέτη, Ηλίας Κουτσούκος, Χλόη Κουτσουμπέλη, Ευτυχία Αλεξάνδρα Λουκίδου, Απόστολος Λυκεσάς, Αλεξάνδρα Μπακονίκα, Τόλης Νικηφόρου, Έλενα Νούσια, Θωμάς Παπαστεργίου, Μαρία Πισιώτη, Ζωή Σαμαρά, Μελίτα Τόκα Καραχάλιου, Χρήστος Χαρτοματσίδης.

           Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν έργα Ελλήνων εικαστικών με τη συνδρομή του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδας.

            Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι Όλγα Νίκου και Μάρνη Χατζηεμμανουήλ.
Βιντεοσκόπηση: Κοσμάς Κόττης
              Φωτογράφιση: Παντελής Τζερτζεβέλης


Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερηΧΟΡΗΓΟΣ: Q Παρασκευόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: