Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΕΣΗΕΜΘ: Αντίθετη στο κλείσιμο των δημοτικών ΜΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την αντίδρασή του στην κυβερνητική απειλή για κλείσιμο των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης αποτύπωσε σε ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενο στο αίτημα που διατύπωσε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ στη χθεσινή συνεδρίασή του.
            Κοινή συνισταμένη στην συστράτευση της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, όπως αυτή εκφράζεται από τους εκπροσώπους της στον δήμο, και του δημοσιογραφικού κόσμου υπέρ της λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ είναι ο αδιαπραγμάτευτος ρόλος τους στο δικαίωμα κάθε πολίτη να έχει δημόσια ενημέρωση που αφορά την τοπική κοινωνία, παράγεται εντός αυτής και εκφράζει τις ανάγκες της.
            Τον ρόλο αυτό τα δημοτικά Μέσα της Θεσσαλονίκης, FM100, TV100 δεν τον διατηρούν απλώς για ιστορικούς λόγους (τους οποίους ιδίως η συγκεκριμένη κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει και να σέβεται) αλλά τον επαληθεύουν καθημερινά στην πράξη ως κεντρικοί φορείς δημόσιας ενημέρωσης στη Βόρεια Ελλάδα.
            Επιπλέον, ο τεκμηριωμένος με αριθμούς εξορθολογισμός της λειτουργίας τους, που έχουν με δική τους πρωτοβουλία εφαρμόσει, καταρρίπτει κάθε ισχυρισμό ότι το κλείσιμό τους υπακούει στη λογική του «συμμαζέματος» επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου: τα δημοτικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης έχουν κάνει από μόνα τους αυτό που η κυβέρνηση διαρκώς υπόσχεται. Το κλείσιμό τους όχι μόνο θα είναι ένα ακόμη πλήγμα στο δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης αλλά θα στείλει σε κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι φορείς που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τις μικρότερες δυνατές δαπάνες τιμωρούνται.
            Για όλους τους παραπάνω λόγους το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, με τη στήριξη και της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για μετατροπή των δημοτικών ΜΜΕ σε εξιλαστήρια θύματα της πολιτικής της.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: