Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Η απάντηση της ΔΕΥΑ Παγγαίου

Θέμα: « Ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Παγγαίου για Αρσενικό»

Σε απάντηση της απόφασης του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αρχέλαου Γρανά, για περιορισμό χρήσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στους οικισμούς Νικήσιανης, Γεωργιανής και Αγίου Χριστοφόρου, της δημοτικής ενότητας Παγγαίου, σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας πραγματοποιεί τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους στο πόσιμο νερό των προαναφερόμενων οικισμών και ειδικότερα στο στοιχείο Αρσενικό, για την διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας. Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται από διαπιστευμένο εργαστήριο, όπως ορίζει η κείμενη Νομοθεσία και για τον λόγο αυτό παραθέτουμε τα αποτελέσματα με ημερομηνίες δειγματοληψίας 14/3/2013 και 26/4/2013 από εργαστήριο με αποδεικτικά του επίσημου φορέα διαπίστευσης (δηλ. νόμιμα και φερέγγυα αποτελέσματα).

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι εγκαταστάσεις φίλτρανσης Αρσενικού στην δημοτική ενότητα Παγγαίου, ελέγχονται τακτικά από προσωπικό της Υπηρεσίας μας και λειτουργούν αδιάλειπτα, χωρίς προβλήματα στην λειτουργία τους και καλούμε την Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, για από κοινού λήψη δειγμάτων και ελέγχου τους, σε διαπιστευμένα χημικά εργαστήρια. Άξιο απορίας αποτελεί το γεγονός ότι στους οικισμούς Γεωργιανής και Αγίου Χριστοφόρου, η τροφοδοσία πόσιμου νερού γίνεται κυρίως από γεωτρήσεις και όχι από την μονάδα φίλτρανσης Αρσενικού της Νικήσιανης, που ποτέ δεν παρουσίασαν υπέρβαση του ορίου της Νομοθεσίας του στοιχείου Αρσενικού.

Παράλληλα, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος για την διασφάλιση του κύρους της ΔΕΥΑ Παγγαίου και των υπηρεσιών που παρέχει.


Εκ της ΔΕΥΑ Παγγαίου











Δεν υπάρχουν σχόλια: