Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Επαφών συνέχεια για τους ΑΝΕΛ Καβάλας

Συνεχίζει τις επαφές με θεσμικούς φορείς του νομού Καβάλας, η Συντονιστική Επιτροπή Καβάλας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, και οι πολιτευτές του κινήματος Στυλιανή Γκανιάτσου, Αλέξης Γούλας, Μάγδα Μουρατίδου και Γιώργος Τσακίρης, συναντήθηκαν την Πέμπτη με τον διευθυντή του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) στο νομό Καβάλας Σάββα Τακίδη.


Όπως αναφέρει η συντονιστική επιτροπή Καβάλας του κινήματος, στην ενημέρωση – συζήτηση που έγινε «περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, η επιβεβαίωση της συνέχισης του προγράμματος αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, σε ορισμένους δε τομείς με τη δημιουργία και εταιρικών σχημάτων μεταξύ της ΔΕΗ και γνωστών ονομάτων που ήδη ασχολούνται με την ενέργεια στη χώρα, με το πλειοψηφικό πακέτο να ανήκει στους ιδιώτες και την ευχή αυτό να λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών, μέσω ενός, αμφίβολου ότι θα λειτουργήσει, υγιούς ανταγωνισμού, αλλά και η μεγάλη πιθανότητα, αν όχι βεβαιότητα, της πώλησης (ξεπουλήματος σύμφωνα με την άποψη του κινήματος) μονάδων παραγωγής & ορυχείων της Β. Ελλάδος στα πλαίσια του σχεδιασμού μιας «μικρής και ευέλικτης ΔΕΗ». Έγινε ακόμη αναφορά στο τεράστιο ταμειακό έλλειμμα που παρουσιάζει ο ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), το οποίο θα φτάσει στα 700 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2013 και πιθανόν να ξεπεράσει τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2014, παρά την εξοντωτική και μη αναμενόμενη φορολόγηση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά κλπ)».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης «στο τεράστιο ζήτημα των περίπου 150-200 διακοπών παροχής που σε καθημερινή βάση μπαίνουν στο σύστημα σε τοπικό επίπεδο, οι οποίες και δεν πραγματοποιούνται υπό το φόβο πρόκλησης κοινωνικής αναταραχής, αλλά και στην έλλειψη προσωπικού (στην περιοχή μας δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη τα τελευταία 17 χρόνια) και στα προβλήματα που κάτι τέτοιο δημιουργεί, κυρίως στο νησί της Θάσου».

«Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την επιβεβαίωση από τον κ. Τακίδη προς τους πολιτευτές, της άριστης κατάστασης στην οποία βρίσκεται το δίκτυο διανομής και των καθημερινών προσπαθειών που γίνονται από το προσωπικό της ΔΕΗ για την βελτίωση, τόσο του δικτύου όσο και των παρεχόμενων υπηρεσιών της, παρά την προσπάθεια μετατροπής της από τους κυβερνώντες σε έναν ακόμη φοροεισπρακτικό μηχανισμό του κράτους και τα τεράστια προβλήματα που αυτή η πολιτική έχει προκαλέσει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι επαφές των πολιτευτών θα συνεχιστούν και με άλλους θεσμικούς φορείς του νομού.


(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: