Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Για ελλιπή λειτουργία των φίλτρων κάνει λόγο ο Χρ. Μποσμπότης

Για ελλιπή λειτουργία των φίλτρων που έχουν τοποθετηθεί στις πηγές της Νικήσιανης για το αρσενικό που εντοπίζεται στο νερό, κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης, τονίζοντας παράλληλα πως αν και ο ίδιος συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Παγγαίου, δεν είχαν καμία ενημέρωση για τις εξελίξεις.


«Αυτή η ιστορία κρατάει χρόνια. Κάποια στιγμή υποτίθεται ότι μπήκαν αυτά τα φίλτρα και ότι έκαναν δουλειά. Είμαι και στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Παγγαίου. Όποτε ρωτούσαμε μας έλεγαν ότι όλα είναι καλά, συν το ότι απ’ ότι τώρα βλέπω από το έγγραφο του κ. Γρανά, υπήρχε από το Σεπτέμβριο μια μεγάλη προϊστορία. Έχουν γίνει συσκέψεις στην Π.Ε. Καβάλας, ενημερωτικές, και ποτέ σε μας, στο ΔΣ της ΔΕΥΑ δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση. Όσον αφορά τα φίλτρα, εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν οι μετρήσεις που έχει κάνει η Διεύθυνση Υγιεινής και οι μετρήσεις που έχει κάνει η ΔΕΥΑ Παγγαίου. Η ΔΕΥΑ Παγγαίου τις μετρήσεις τις κάνει όταν δουλεύει τα φίλτρα, απλώς εκτιμώ ότι δεν τα δουλεύει όλο το 24ωρο. Επιλεκτικά τα δουλεύει τα φίλτρα», σχολίασε ο κ. Μποσμπότης.

Όπως υπογράμμισε, «τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και μέχρι αρχές Μαρτίου δεν δούλευαν τα φίλτρα, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τις παγωνιές κλπ. Από μαρτυρίες ανθρώπων της διοίκησης».

«Τα φίλτρα αποτελούνται από κάποια πορώδη υλικά, έχουν και ένα μηχανισμό αυτοκαθαρισμού, δουλεύουν με ρεύμα. Πέρα από εκεί όλοι έλεγαν ότι τα φίλτρα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να αποδώσουν, επιστήμονες, ο κ. Γεωργιάδης από την Διεύθυνση Υδάτων. Κάποιες στιγμές δουλεύουν τα φίλτρα και κάποιες όχι», είπε και συμπλήρωσε πως «η Γεωργιανή δεν είχε πρόβλημα με τα νερά, γιατί η Γεωργιανή υδρευόταν από γεώτρηση. Η Νικήσιανη υδρευόταν από τις πηγές αυτές που είχαν αρσενικό. Τώρα η Διεύθυνση Υγιεινής, με τις μετρήσεις που κάνει βρίσκει αρσενικό και στο νερό της Γεωργιανής, που σημαίνει ότι προφανώς για λόγους οικονομίας δεν δουλεύουμε τη γεώτρηση της Γεωργιανής και παίρνουμε από το δίκτυο της Νικήσιανης».

Τέλος, όσον αφορά την ανακοίνωση της ΔΕΥΑ παρατήρησε πως «δεν μας ενημέρωση κανένας. Ζητήσαμε άμεση συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ για ενημέρωση. Δεν ενημερωθήκαμε ούτε για την ανακοίνωση αλλά ούτε και την προσυπογράφουμε».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: