Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Ο επόμενος πόλεμος θα μπορούσε να διεξαχθεί στο διαδίκτυο προειδοποίησε ο γγ της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών

Τον κίνδυνο ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος να διεξαχθεί στον κυβερνοχώρο τόνισε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών Χαμαντούν Τουρέ, την ώρα που οι ειδικοί απεύθυναν έκκληση για ενίσχυση της συνεργασίας στη μάχη κατά της εγκληματικότητας στο διαδίκτυο.

"Ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα μπορούσε να διεξαχθεί στον κυβερνοχώρο και αυτό θα ήταν μία καταστροφή", δήλωσε ο κ. Τουρέ με την ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης ITU Telecom World στη Γενεύη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ITU, "κάθε χώρα βρίσκεται τώρα σε ένα κρίσιμο επίπεδο της τεχνολογίας για το εμπόριο, την οικονομία, την υγεία, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τη διανομή τροφίμων".

"Η απώλεια των ζωτικών δικτύων θα μπορούσε γρήγορα να φέρει σε μειονεκτική θέση μία χώρα", πρόσθεσε ο κ. Τουρέ. "Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσουμε έναν πόλεμο, είναι κατά κύριο λόγο να αποφευχθεί", υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς την διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί στη μάχη κατά της εγκληματικότητας στο διαδίκτυο.

Η έκκληση πραγματοποιείται την ώρα που οι επιθέσεις κατά των εταιρειών και των κρατών κερδίζουν περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Η πιο πρόσφατη χρονικά επίθεση αφορά την αμερικανική εταιρεία Microsoft, η οποία ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι χάκερς είχαν μπλοκάρει χιλιάδες λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail αφού είχαν καταφέρει να "σπάσουν" τους κωδικούς τους.

(Πηγή:www.evdomi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: