Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Εγκωμιαστικά σχόλια της «Αλ Αχράμ» για τα πέντε χρόνια πατριαρχίας του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου Β΄

Ειδική αναφορά στην πέμπτη επέτειο από τότε που εξελέγη Πατριάρχης Αλεξανδρείας ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ , που εορτάζεται αύριο, κάνει η μεγάλης κυκλοφορίας αιγυπτιακή εφημερίδα "Αλ Αχράμ".

Με τίτλο "Αύριο… οι ελληνορθόδοξοι γιορτάζουν», η «Αλ Αχράμ» τονίζει ότι «το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής εορτάζει αύριο την επέτειο των πέντε χρόνων από την ενθρόνιση του Πατριάρχη κ. Θεοδώρου Β΄".

Η αιγυπτιακή εφημερίδα επισημαίνει ότι "το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ιδρύθηκε στην Αλεξάνδρεια τα πρώτα χριστιανικά χρόνια και ο Πατριάρχης περιβάλλει με το ενδιαφέρον και την φροντίδα του όχι μόνο το ποίμνιο του στην Αίγυπτο, αλλά και σε όλες της χώρες της Αφρικής".

Η "Αλ Αχράμ" αναφέρει επίσης ότι "ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος Β΄ επιβεβαιώνει ότι από τις 9 Οκτωβρίου του 2004, τότε που ενθρονίστηκε, μέχρι και σήμερα, το Πατριαρχείο χαίρει της πλήρους υποστήριξης του προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Μουμπάρακ και ότι η ειρηνική συμβίωση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Αίγυπτο είναι παραδειγματική".

Δεν υπάρχουν σχόλια: