Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Θ. ΛΕΒΕΝΤΗΣ: «Πρέπει ο λαός να αποφασίσει πρώτα να δώσει σημασία στον εαυτό του και στις δυνάμεις του»

«Πρέπει ο λαός να αποφασίσει πρώτα να δώσει σημασία στον εαυτό του και στις δυνάμεις του», σχολίασε μιλώντας από τη συχνότητα του Studio 7, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης, σχολιάζοντας την ερώτηση που κατέθεσε ζητώντας περισσότερα στοιχεία για τις προμήθειες όπλων της χώρας, ειδικά σε αυτή την περίοδο λιτότητας.

«Δυστυχώς επισήμως αυτά δεν ανακοινώνονται, όταν γίνονται διαπραγματεύσεις αυτά δεν λέγονται, αλλά ξέρουμε όλοι πολύ καλά, και η κα Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί πιέσανε και αποσπούνε κάθε φορά κάτι. Σας δίνουμε αυτό, ή κάνουμε στραβά μάτια για να παραβλεφθεί αυτό, αντίστοιχα όμως κι εσείς θα πρέπει να κάνετε μια κίνηση καλής θέλησης δηλαδή να αγοράσετε προϊόντα και κατ’ εξοχήν τα οπλικά συστήματα», σχολίασε ο κ. Λεβέντης και συμπλήρωσε πως «δείτε τι γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, δεκαετίες τώρα, τι οπλικά συστήματα προμηθευόμαστε. Κάναμε μια μεγάλη αγορά του αιώνα το 1984 επί Ανδρέα Παπανδρέου, 40-50 δις δολάρια τότε αντίστοιχα ευρώ σήμερα. Κάναμε μια αντίστοιχα μεγάλη αγορά μετά τα Ίμια επί Σημίτη γιατί είχαμε τον εκβιασμό που έγινε τότε από τους Τούρκους, από τους Αμερικάνους δεν ξέρω από ποιες πλευρές και από τις δικές μας βλακείες βέβαια. Και μετά προμηθευόμαστε και άλλα οπλικά συστήματα όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κ. Καραμανλή το 2005 – 2006. Δηλαδή, αμέσως αμέσως έχουμε γύρω στα 150 δις να πηγαίνουν σε οπλικά συστήματα. Ακριβώς πόσα είναι ποτέ δεν τα μαθαίνουμε, γιατί είναι με τέτοιους κωδικούς, με τέτοιες μπερδεψιές, ώστε αν πάτε στον προϋπολογισμό δεν είναι τόσο μεγάλο το ποσό».

«Εμείς λέμε πως πρέπει να αναπροσαρμοστεί η πολιτική μας συνολικά. Γίνονται εκβιασμοί ούτως ή άλλως, έχουμε τους Τούρκους, έχουμε τον ένα έχουμε τον άλλο, αλλά οπωσδήποτε εδώ είναι ενδοτικές οι κυβερνήσεις μας όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ ξέρω, ή υποψιάζομαι ή πληροφορούμαι δεν έχω όμως αποδεικτικά στοιχεία. Η ερώτησή μας είναι κύριοι δώστε μας συγκεκριμένα στοιχεία, για να δούμε τι κάνουμε. Στο τέλος βγαίνεις και συκοφάντης από πάνω. Κάποιοι μηχανισμοί που είναι στα υψηλά κλιμάκια, και κινούνται και οπωσδήποτε σπρώχνουν και τους υπουργούς», παρατήρησε, ενώ υπογράμμισε πως «ενώ βλέπετε ότι έχουμε σκληρή λιτότητα, παίρνουμε τα 300 ευρώ του συνταξιούχου και τα κάνουμε 250, από την άλλη αυξάνονται οι αμυντικές δαπάνες. Πρέπει ο λαός να αποφασίσει πρώτα να δώσει σημασία στον εαυτό του και στις δυνάμεις του».

«Εμείς λέμε ότι το πόθεν έσχες πρέπει να ζητείται από όλους ανεξαιρέτως των πολιτών. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι και η παραγραφή για τους υπουργούς μόλις αλλάζει η Βουλή. Τα δύο μεγάλα κόμματα επιμένουν με πάθος να μην αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών», σχολίασε.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας της Αριστεράς, παρατήρησε πως «πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει μια ευρύτερη συνεργασία των προοδευτικών, δημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων. Για να έχει αυτή αποτέλεσμα, θα πρέπει να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις, θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ποια πράγματα μπορούμε να συνεννοηθούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: