Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Μηνύσεις για την υπόθεση του ΒΙΟΠΑ Καβάλας

Ομόφωνα αποφασίστηκε στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας ΑΕ» να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση του ΒΙΟΠΑ, θέμα που εδώ και καιρό απασχολούσε την επικαιρότητα, είτε με τα προβλήματα κατασκευής που προέκυπταν, είτε με τη διαχείριση του θέματος.

Η συνεδρίαση διήρκεσε μέχρι αργά το βράδυ και συζητήθηκαν αρκετά θέματα, με κυρίαρχο όμως αυτό των εξελίξεων στην υπόθεση του ΒΙΟΠΑ, που πολλοί χαρακτήριζαν εδώ και αρκετό καιρό ως αμαρτωλή, μια και σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, το έδαφος όπου χωροθετήθηκε το βιοτεχνικό πάρκο, είναι ακατάλληλο για να εγκατασταθούν επιχειρήσεις, και προκειμένου να γίνει κάποια υποδομή, απαιτείται μεγάλο κεφάλαιο, κάτι που λειτουργεί αποτρεπτικά.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την έρευνα που πραγματοποίησε η νέα διοίκηση του φορέα το τελευταίο διάστημα οδήγησαν στην απόφαση που πάρθηκε τελικά χθες βράδυ και σύμφωνα με την οποία θα κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα πολλές φορές ανέβηκαν οι τόνοι σε δημόσιες αντιπαραθέσεις της νυν διοίκησης του φορέα με την διοίκηση της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας. Μάλιστα τονίστηκε πολλές φορές ότι η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στο θέμα οφειλόταν στην έρευνα που έπρεπε να γίνει μέχρι να γίνει το χθεσινό βήμα για το ξεκαθάρισμα μιας υπόθεσης για την οποία ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: