Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Στη ΝΔ ενδιαφέρονται...

Όσο μεγαλώνει η δημοσκοπική διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, με το σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, τόσο και πληθαίνουν αυτοί που δείχνουν ενδιαφέρον να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Με λίγα λόγια γίνεται το ακριβώς αντίθετο από αυτό που γινόταν στις εκλογές του 2009, οπότε και από το κόμμα «παρακαλούσαν» τους υποψηφίους.

Επίσημα δεν έχει ξεκινήσει καμία ενέργεια, και δεν υπάρχει καμία εγκύκλιος η οποία θα καθορίζει τη διαδικασία για την επιλογή των υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να πτοεί τους ενδιαφερόμενους που όσο βλέπουν τη Νέα Δημοκρατία να επικρατεί, τόσο πληθαίνουν εκφράζοντας τη βούληση να προσφέρουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος ο μόνος σίγουρος για μια από τις έξι θέσεις του ψηφοδελτίου είναι ο νυν βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μια ακόμη από τις θέσεις, όπως ο ίδιος υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία, θα καταλάβει και ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής.

Από εκεί και πέρα, η μάχη για μια θέση στο ψηφοδέλτιο φαίνεται να είναι ενδιαφέρουσα, αφού ήδη ο πρώην αντινομάρχης Γιάννης Πασχαλίδης έχει καταθέσει σχετική αίτηση στα κεντρικά, αφήνοντας σαφείς αιχμές στην τοπική Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι δεν ακολούθησε τη διαδικασία τοπικά για «να μην χαθεί στο δρόμο» η αίτησή του.

Το ενδιαφέρον του εκδηλώνει σε κάθε περίπτωση και ο πρώην νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής, που τα τελευταία χρόνια δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος βουλευτής του κόμματος.

Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 2009 Μαρίνα Φιλιππίδου, ενώ κλειστά κρατά τα χαρτιά της η Ντίνα Νικολαϊδου. Αρνητική στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφια, δήλωσε ήδη η Δήμητρα Τσανάκα. Και οι τρεις δέχθηκαν το φθινόπωρο τηλεφώνημα από το κόμμα προκειμένου να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο, εφόσον προέκυπταν πρόωρες εκλογές.

Το γεγονός ότι έθεσε εαυτόν στη διάθεση του κόμματος και ήταν υποψήφιος βουλευτής σε μια περίοδο που η Νέα Δημοκρατία δεν πήγαινε καλά, τονίζει και ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Αντωνιάδης, που για πολλούς θα πρέπει να είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής.

Παράλληλα το ενδιαφέρον τους για μια θέση στο ψηφοδέλτιο έχουν εκδηλώσει τόσο ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ και δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης, όσο και ο γιατρός και επίσης δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κιοσσές.

Τέλος, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και το όνομα του δημοσιογράφου Γιάννη Χατζηεμμανουήλ, το όνομα του οποίου, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, διέρρευσε από τα κεντρικά του κόμματος, αν και ο ίδιος δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: