Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Συναντήσεις του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μποτσουάνας κ. Γενναδίου

Λίγο πριν την αναχώρησή του για την Έδρα της Ιεράς Επισκοπής του το Καμπερόν, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος κ. Γεννάδιος συναντήθηκε στην Αθήνα :
1) Με τον Εντιμ. Πρόξενο της Δημοκρατίας Μποτσουάνας στην Αθήνα κ.Νεκτάριο Πολυχρονίου.
2) Με τον Εντιμ. Ευρωβουλευτή Ελλάδος κ.Γεώργιο Παπανικολάου.
3) Με την Ερίτιμ. Ευρωβουλευτή Κύπρου κα Ελένη Θεοχάρους.
4) Με τον Εξοχ. Υφυπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη.
5) Με Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Ελληνικού Υπ. Εξωτερικών.
6) Με Σεβ. Μητροπολίτες της Ελλάδος και της Κύπρου.
7) Με Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Ελλην. Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.
8) Παραχώρησε Συνεντεύξεις Τύπου σε Μ.Μ.Ε. των Αθηνών και της Επαρχίας.
9) Συνεργάσθηκε με Διεθνείς Οργανισμούς και Συνδέσμους Ιατρών και Νοσηλευτών, με Διευθυνσεις Κρατικών και Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων και ομίλησε σε Περιοδικά και Εφημερίδες περί της νεοσυστάτου Ι.Επισκοπής Μποτσουάνας.
10) Είχε πολύωρη συνεργασία με τους εννέα (9) Βουλευτές της Ομάδος Φιλίας Ελληνικού Κοινοβουλίου και του Κοινοβουλίου της Μποτσουάνας.
11) Συνεργάσθηκε με παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.
12) Με τις Αρχές της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής.

Προς όλους τους παραπάνω, ο Θεοφιλέστατος παρουσίασε το ευρύ Πρόγραμμα που η Ιερά Επισκοπή και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής προτίθεται να εφαρμόσει στην Μποτσουάνα, σε αγαστή πάντοτε συνεργασία και συνεννόηση με τις αρμόδιες Κρατικές Αρχές. Δηλ. τη δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου πολυδύναμου Ιατρικού Κέντρου, τη δημιουργία ενός πρότυπου Ελληνοαγγλικού Σχολείου, τη δημιουργία Συνδέσμων Φιλίας και Υποστηρίξεως του Ανθρωπιστικού Εργου της Εκκλησίας στη Μποτσουάνα. Υπογραμμίζεται ότι ο Θεοφιλέστατος ήδη συναντήθηκε με μεγάλη μερίδα γνωστών Καλλιτεχνών και ανθρώπων της Τέχνης και του Πνεύματος, οι οποίοι ανακοίνωσαν την Ιδρυση Ομάδος Αγάπης και την μελλοντική πραγματοποίηση Συναυλιών και Φεστιβάλ για την προβολή και την ενίσχυση του Έργου.

Ο Θεοφιλέστατος ήδη βρίσκεται στην Έδρα του και έχει τακτική επικοινωνία μετά του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, ο Οποίος προσωπικά παρακολουθεί και κατευθύνει τον Θεοφιλέστατο (επί 7 χρόνια στενό του συνεργάτη στην Αλεξάνδρεια) ώστε να προχωρήσει άμεσα το Πρόγραμμα οργανώσεως της Επισκοπής.

Τον Θεοφιλέστατο καλωσόρισαν Εκπρόσωποι του Γραφείου Εθιμοτυπίας και του Υπ.Εξ. της Μποτσουάνας, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί με άλλους κρατικούς Φορείς, το Δήμαρχο Καμπερόν, το Ρώσο Πρέσβυ, εκπροσώπους της Ισλαμικής Παροικίας, των Πανεπιστημίων και του Υπουργείου Υγείας.

Προγραμματίσθηκε δε η πρώτη Γενική Συνέλευση-Συνάντηση Γνωριμίας του Επισκόπου μετά των Ορθοδόξων Παροικιών σε κεντρικό Ξενοδοχείο του Καμπερόν, μετά την Εσπερινή Ακολουθία της Κυριακής 13ης Μαρτίου 2011, όπου ο Θεοφιλέστατος θα γνωρισθεί με το Ποίμνιό του και θα καλέσει όλους σε συνεργασία μαζί του.


Υπογραμμίζεται ότι στο Καμπερόν υπάρχουν εκτός των Ελλήνων και Κυπρίων Ορθοδόξων, Ρώσοι, Σέρβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Ουκρανοί, Τσέχοι και Νοτιοαφρικάνοι Ορθόδοξοι. Μάλιστα η Αιθιοπική Ορθόδοξη Κοινότητα των 200 μελών ζήτησε ήδη συνάντηση με τον Θεοφιλέστατο ώστε η όλη δράση και παρουσία τους να ενταχθεί υπό την Ορθόδοξη Ιερά Επισκοπή και το Πατριαρχείο.


Την περίοδο πριν από το Πάσχα αναμένεται να φθάσουν στη Μποτσουάνα Ιερείς οι οποίοι θα στελεχώσουν τη Γραμματεία της Επισκοπής και θα διακονήσουν ως Εφημέριοι των Ορθοδόξων παροικιών, ενώ σύντομα μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, θα ξεκινήσει η ανέγερση μεγαλοπρεπούς Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας με βοηθητικούς χώρους και κτίσματα (κατοικίες Ιερέων, Δασκάλων και Ιατρών), αμφιθέατρο εκδηλώσεων, Ιατρείο/Φαρμακείο, σχολείο της Επισκοπής όπου θα διδάσκεται αποκλειστικά η Ελληνική γλώσσα από Ιερείς Εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: