Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Παγκόσμια από το 2009 η Ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου

Από το 2009 η Ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου γίνεται Παγκόσμια. Στις 15 Ιουνίου και στις 5 ηπείρους του πλανήτη θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για να εορτασθεί και να προωθηθεί αυτή η καθαρή, ανεξάντλητη πηγή ενέργειας. Με ανακοίνωση του προέδρου της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας - ΕΛΕΤΑΕΝ Δρ. Ι. Τσιπουρίδη, ανακοινώνεται επίσης η διεξαγωγή φωτογραφικού διαγωνισμού και η δημιουργία νέας ιστοσελίδας.
Φέτος η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (European Wind Energy Association - EWEA) συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας ( Global Wind Energy Council - GWEC) για τον εορτασμό της Ημέρας του Ανέμου.

"Ήδη η Αιολική Ενέργεια τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον πλανήτη, αλλά για να γίνει πλήρης εκμετάλλευση της τεχνολογίας, περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν τα τεράστια οφέλη που παρέχει, δηλαδή, ενεργειακή ανεξαρτησία, αποφυγή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αποφυγή δαπανών για εισαγόμενα καύσιμα, πράσινες θέσεις εργασίας και πολλά άλλα." δήλωσε ο Christian Kjaer διευθυντης της EWEA.

Ο Steve Sawyer, γενικός γραμματέας του GWEC πρόσθεσε: "Η Αιολική Ενέργεια έχει απογειωθεί σε πολλές χώρες στον πλανήτη και γι αυτό ήρθε η ώρα η Ημέρα του Ανέμου να γίνει Παγκόσμια. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι στην προσπάθεια προώθησης της αιολικής ενέργειας για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών και την κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών. Αν και οι προκλήσεις διαφέρουν από χώρα σε χώρα, η αιολική ενέργεια παντού χρειάζεται την υποστήριξη των τοπικών αυτοδιοικήσεων, κοινωνιών και πολιτών για να αξιοποιηθεί πλήρως το αιολικό δυναμικό και η Ημέρα του Ανέμου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ενημέρωση και συνειδητοποίηση."

Η νέα ιστοσελίδα, www.globalwinddday.org, δίνει πληροφορίες για την ενημερωτική εκστρατεία και το δίκτυο των εθνικών ενώσεων αιολικής ενέργειας που θα οργανώσουν τις εκδηλώσεις της 15ης Ιουνίου 2009.

Σε συνεργασία με τις εταιρείες Fotki και Samsung, και με τη στήριξη του National Geographic, η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου διοργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό αιολικής ενέργειας. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους που θέλουν να δώσουν μια νέα οπτική της αιολικής ενέργειας.

(πηγή:www.evdomi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: