Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

CERN: Ανθρώπινο σφάλμα "σταμάτησε" τη σκέψη του ...Θεού

Τελικά μάλλον ένα ανθρώπινο σφάλμα ήταν ικανό για να παγώσει το μεγαλεπίβολο πείραιμα του CERN, που αναμενόταν να βρεί το "σωματίδιο του Θεού", ή τη "σκέψη του Θεού", να αναπαραστήσει δηλαδή τη στιγμή που δημιουργήθηκε το σύμπαν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Flash.gr:

Το συμβάν που προκάλεσε τη διακοπή ως την άνοιξη του 2009 του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) οφείλεται μάλλον σε ανθρώπινο σφάλμα, ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων (CERN). Πιστεύω ότι ανθρώπινο σφάλμα ευθύνεται για το περιστατικό της 19ης Σεπτεμβρίου, εξήγησε ο υπεύθυνος του σχεδίου LHC στον CERN Λιν Έβανς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα οφείλεται πολύ πιθανώς σε έναν ελαττωματικό σύνδεσμο από τους 10.000 μεγάλου μεγέθους που συνδέουν τους υπεραγώγιμους μαγνήτες του LHC. Ο σύνδεσμος υπερθερμάνθηκε, όπως φαίνεται, προκαλώντας οπή στο κύκλωμα και την απελευθέρωση υγρού ηλίου, πρόσθεσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι οι ομαδες που έχουν επιφορτιστεί με την επισκευή του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων δεν έχουν ακόμη μπορέσει να επαληθεύσουν αυτές τις υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: