Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Πετυχημένη και φέτος η «Γιορτή του Κάστανου»

Χιλιάδες κόσμου από όλους σχεδόν τους νομούς της βόρειας Ελλάδας, κατέκλυσαν για μια ακόμη φορά το Παλαιοχώρι, προκειμένου να συμμετέχουν στην «Γιορτή του Κάστανου», που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Οκτωβρίου.

Ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας διοργάνωσαν την πετυχημένη εκδήλωση που προσέλκυσε πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου, στο κέντρο του Παλαιοχωρίου, όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευθούν ψητά και βραστά κάστανα, και άφθονο κρασί. Παράλληλα, μετά την καθιερωμένη ευλογία της εκκλησίας, χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Την Κυριακή το πανηγύρι μεταφέρθηκε στο όμορφο καστανοδάσος του Παλαιοχωρίου, όπου και πάλι όσοι βρέθηκαν εκεί γεύθηκαν αυτό τον νόστιμο καρπό της φύσης. Παράλληλα παρουσιάστηκε μια πλούσια μουσικοχορευτική παράσταση γεμάτη χρώματα και μουσικές που πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα.

Στην παράσταση συμμετείχαν χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικήσιανης, αλλά και τμήματα των «φιλοξενούμενων» συλλόγων Ελευθερούπολης, Αντιφιλίππων, Ζυγού και Αγίας Παρασκευής. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα, οπότε και οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: