Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Τώρα έγιναν τα εγκαίνια!!!

Πραγματοποιήθηκαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) τα εγκαίνια του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), του μεγαλύτερου επιταχυντή σωματιδίων του κόσμου, τα πειράματα του οποίου αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για την προέλευση του σύμπαντος και να βοηθήσουν πολλαπλώς στην επιμέρους εξέλιξη διαφόρων τομέων της επιστήμης.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ανώτατοι αξιωματούχοι των χωρών μελών του CERN, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της ελβετικής Συνομοσπονδίας Pascal Couchepin και ο Γάλλος Πρωθυπουργός, Francois Fillon. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης, κ.Φίλιππος Τσαλίδης.

Ο υφυπουργός κ. Ξανθόπουλος είχε συνάντηση στο χώρο του CERN με τους Έλληνες επιστήμονες του Κέντρου. Πάνω από 100 Έλληνες δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του CERN, ενώ ευρεία είναι η συνεργασία του CERN με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα. Σημαντικότατη είναι η συμβολή των Ελλήνων ερευνητών στο πρόγραμμα LHC και ιδιαιτέρως στα πειράματα ATLAS και CMS.

(Πηγή: www.evdomi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: