Τρίτη 27 Μαΐου 2008

"Πανδαιμόνιο" στο Άγιο Όρος

Μου θύμησαν την υπόθεση στο "Πανδαιμόνιο" του Κ. Ακρίβου, τα όσα εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο Άγιο Όρος, όπου το Άβατο παραβιάστηκε από τέσσερις Μολδαβές. Γυναίκες στο Άγιο Όρος!!! Σκέφτομαι τον πανικό των μοναχών, όπως τον περιγράφει ο Κ. Ακρίβος. Κάπως έτσι πρέπει να αντέδρασαν και σε αυτή την ιδιόμορφη "κατάσταση".
Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση επρόκειτο απλά για λαθρομετανάστες που τους εγκατέλειψαν εκεί, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν που βρίσκονται.

Παραθέτω και τη σχετική είδηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Το άβατο του Αγίου Όρους παραβίασαν, χωρίς να το γνωρίζουν, τέσσερις γυναίκες από τη Μολδαβία, οι οποίες αποβιβάσθηκαν, με ομοεθνή τους, από ταχύπλοο δουλεμπόρων, στον αρσανά της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας.

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επιθεωρητής Κεντρικής Μακεδονίας της ΕΛ.ΑΣ., Στέργιος Αποστολίδης, το απόγευμα της Δευτέρας μοναχοί εντόπισαν αρχικά στο λιμάνι του μοναστηριού δύο από τις αλλοδαπές και ειδοποίησαν τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Στη διάρκεια των ερευνών από αστυνομικούς και λιμενικούς, βρέθηκαν οι υπόλοιποι τρεις λαθρομετανάστες, οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών διανυκτέρευσαν σε παραλία σε μικρή απόσταση από το μοναστήρι.

Όπως είπαν στους αστυνομικούς, δύο Ουκρανοί δουλέμποροι τούς παρέλαβαν από το Τσανάκαλε της Τουρκίας και τούς αποβίβασαν στο Αγιο Όρος, ενώ για τη μεταφορά των γυναικών και του άνδρα (ηλικιών από 27 έως 41 ετών) πλήρωσαν 4.000 ευρώ έκαστος. Οι Μολδαβές και ο ομοεθνής τους υποστηρίζουν επίσης, ότι Ουκρανοί διακινητές τούς εγκατέλειψαν χωρίς να τους ενημερώσουν ότι βρίσκονται στο Αγιο Όρος και ότι στη χερσόνησο του Αθω υπάρχει άβατο.

Οι λαθρομετανάστες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ενώ από το αστυνομικό τμήμα Καρυών και τα τοπικά λιμεναρχεία συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους για το ενδεχόμενο εντοπισμού και άλλων λαθρομεταναστών. Όλοι τους κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Πολυγύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: