Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Ουράνιο και Πυρηνικά Εργοστάσια!!!

Τελικά η " πυρηνική βόμβα" έσκασε.

Έγραφα πριν λίγο καιρό για την ανησυχία που υπάρχει όσον αφορά την εξόρυξη του ουρανίου του Παγγαίου και τη σχεδιαζόμενη κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στη βόρεια Ελλάδα. Και να τώρα που το θέμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Τώρα η κόντρα Σουφλιά - Δήμα έφερε στο φως τη συζήτηση που εδώ και πολύ καιρό γινόταν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όσο και αν προσπαθούσαν κάποιοι να μας πείσουν ότι δεν γίνεται, για το θέμα αυτό (τουλάχιστον μέχρι το 2020), χωρίς βέβαια να μας κάνουν επίσημες δηλώσεις.

Τώρα όμως διαψεύδονται. Ο ρόλος τους μπορεί να πει κανείς οτι "αποκαλύφθηκε" και είναι γνωστός. Και συζητήσεις γίνονταν και γίνονται, και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έριξε τη βόμβα για την πυρηνική ενέργεια και τα "σχετικά" εργοστάσια.

Έγινε χαμός με τις δηλώσεις των πολιτικών που εμφανίζονται διχασμένοι, ενώ οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας είναι αντίθετοι σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται και θυσιάζει τα πάντα.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι και το πρωτοσέλιδο του "Ελεύθερου Τύπου", της 7ης Μαΐου, που αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και στις "μυστικές" διαβουλεύσεις που γίνονταν, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το θέμα τελικά φαίνεται ότι έχει πολλές πτυχές και σίγουρα έχει συνέχεια... Ό,τι γράψαμε σε συνέχειες με τον τίτλο "Το ουράνιο του Παγγαίου" επιβεβαιώνεται. Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε...

Αλήθεια, γι' αυτές τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα μιλήσει κανείς;
Θα το εξετάσουμε ποτέ σοβαρά σε αυτή τη χώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: