Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ (9-10 Ιανουαρίου 2019)

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
 (9-10 Ιανουαρίου 2019)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σήμερα και αύριο, που αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα ( χιονοπτώσεις, έντονες βροχοπτώσεις-  δυνατοί άνεμοι,) παίρνοντας μέτρα αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις όπως και τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμόδιων φορέων, να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τους δυνατούς ανέμους και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

Αν κατά τη διάρκεια των καιρικών φαινομένων βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου, μακριά από δέντρα μέχρι να κοπάσουν τα φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύονται τα δελτία καιρού πριν από οποιαδήποτε μετακίνηση τους και πρωτίστως να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Τέλος και ιδιαίτερα λόγω των περιστάσεων να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, ακόμα και αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς και να απέχουν από δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου
                                                 
 (Mε την παράκληση ενημέρωσης πολιτών – κτηνοτρόφων κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: