Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Δήμος Παγγαίου: Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2019


Με επιτυχία στέφτηκε η υποψηφιότητα του Δήμου Παγγαίου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Οργανισμού ACES EUROPE, αφού ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2019.
Στην επιστολή που έλαβε επίσημα ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης από τον Πρόεδρο του ACES Europe κ. Gian Francesco Lupattelli, δέχτηκε συγχαρητήρια για το βραβείο καθώς και για το ότι έχει επίσης αναπτύξει μια υποδειγματική αθλητική πολιτική με ωραίες εγκαταστάσεις, προγράμματα και δραστηριότητες.
Μεταξύ άλλων ο κ. Lupattelli αναφέρει ότι το Παγγαίο είναι πραγματικά ένα πολύ καλό παράδειγμα αθλητισμού για όλους και αποτελεί μέσο για την υγεία, την ενσωμάτωση, την εκπαίδευση και τον σεβασμό, που είναι οι κύριοι στόχοι της ACES Europe.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ACES Europe επισήμανε ότι δημιουργήθηκε μια νέα διάκριση που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού της Χρονιάς, πράγμα που σημαίνει ότι η καλύτερη βραβευμένη πόλη για το 2019 θα αναγνωριστεί τον επόμενο χρόνο ως πόλη - σημείο αναφοράς για τον Αθλητισμό στην Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό κάλεσε τον Δήμο Παγγαίου να θέσει την εν λόγω διάκριση ως επόμενο στόχο.
Ο κ. Αναστασιάδης έχει λάβει πρόσκληση για  να παραστεί μαζί με συνεργάτες του στην  τελετή απονομής του ACES EUROPE στις 4 Δεκεμβρίου 2018 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες όπου θα γίνει και η επίσημη απονομή.
Στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα παραστούν επίσης, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπουργοί διαφόρων κρατών, δήμαρχοι Ευρωπαϊκών Πόλεων καθώς και εκπρόσωποι διάφορων Διεθνών Αρχών και Θεσμικών Οργανισμών.
Το επόμενο διάστημα ο κ. Αναστασιάδης και η Δημοτική Αρχή θα εξειδικεύσουν και θα παρουσιάσουν τα επόμενα βήματα καθώς και τις ενέργειες που θα ακολουθούσουν μετά αυτή τη μεγάλη αυτή επιτυχία για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.
Από σήμερα ο Δήμος Παγγαίου είναι μέλος της οικογένειας της ACES EUROPE και οι δράσεις που θα υλοποιηθούν το 2019 θα αποτελέσουν διαφήμιση για την πόλη, την ευρύτερη περιοχή, τον Νομό Καβάλας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και την Ελλάδα.

Η επιστολή αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Έχουμε την τιμή να ανακηρύξουμε τον Δήμο Παγγαίου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2019.
Συγχαρητήρια για το βραβείο, επειδή η πόλη σας είναι πραγματικά ένα καλό παράδειγμα αθλητισμού για όλους ως μέσο για την υγεία, την ενσωμάτωση, την εκπαίδευση και τον σεβασμό που είναι οι κύριοι στόχοι της ACESEurope.
Έχετε επίσης αναπτύξει μια υποδειγματική αθλητική πολιτική με ωραίες εγκαταστάσεις, προγράμματα και δραστηριότητες. Γι'αυτό σας προσκαλούμε στο επόμενο GalaΑπονομής του ACESEUROPE στις 4 Δεκεμβρίου 2018 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
Θα θέλαμε να επεκτείνουμε αυτήν την πρόσκληση και στην ομάδα σας, με μέγιστο αριθμό 10 ατόμων. Δημοσιογράφοι και Μέσα Ενημέρωσης θα είναι ευπρόσδεκτοι.
Πολλοί άνθρωποι θα παραστούν στην εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Υπουργών, Δημάρχων και εκπροσώπων Διαφόρων Αρχών. Η πόλη της Σόφιας θα παραδώσει τον τίτλο της ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας του Αθλητισμού 2018  στη πόλη της Βουδαπέστης για το 2019 σε μία μεγάλη τελετή.
Επιπλέον, όλες οι βραβευμένες μητροπόλεις, πόλεις και οι κοινότητες θα λάβουν τον τίτλο και τη σημαία τους για το 2019. 
Θα είναι επίσης παρών και ο Δήμαρχος της Βουδαπέστης, της Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσας του Αθλητισμού για το 2019. Παρών θα είναι και η Μάλαγα 2020, η Λισαβόνα 2021 και η Χάγη 2022 οι οποίες θα παρουσιάσουν εν συντομία το σχέδιό τους για τιε επόμενες χρονιές.
Αυτή θα είναι μια ιδανική ευκαιρία για εσάς να ανταλλάξετε εμπειρίες και να αλληλεπιδράσετε με τους Δήμους που θα φιλοξενήσουν τον τίτλο τον επόμενο χρόνο.
Από σήμερα η πόλη σας είναι ευπρόσδεκτη στην οικογένεια της ACESEUROPE. Χρειαζόμαστε την συμμετοχή σας ως πόλη μέλος και σας ενημερώνουμε ότι δημιουργήσαμε μια νέα διάκριση που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Πόλη του Αθλητισμού της Χρονιάς, πράγμα που σημαίνει ότι η καλύτερη βραβευμένη πόλη το 2019 θα αναγνωριστεί τον επόμενο χρόνο ως Πόλη - Σημείο Αναφοράς από την άποψη του Αθλητισμού στην Ευρώπη.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε στις Βρυξέλλες στις 4 Δεκεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Με εκτίμηση,

Gian Francesco Lupattelli
Πρόεδρος ACES EUROPE

Δεν υπάρχουν σχόλια: