Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Με ιδιαίτερη συγκίνηση η τελετή παράδοσης παραλαβής της Διοίκησης της 193 ΜΠΕΠ (MLRS)

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Αυγούστου, η τελετή παράδοσης παραλαβής της Διοίκησης της 193 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων MLRS, στην Ελευθερούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η μονάδα έχει αναπτύξει πολυσχιδή κοινωνική δράση στην περιοχή του Παγγαίου και συνεργάζεται άψογα με όλους τους φορείς της περιοχής στην κατεύθυνση της κοινωνικής μέριμνας, της ανάπτυξης αλλά και της διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

Η παράδοση της διοίκησης της Μονάδας από τον Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) Δημήτριο Καβούρη, στον Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) Ηλία Πέτα  πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διοικητή Πυροβολικού της 1ης Στρατιάς, Ταξίαρχου Ιωάννη Ιντζέ.

Στην τελετή που ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτειακών και πολιτικών αρχών του τόπου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, διοικητές και αντιπροσωπείες άλλων μονάδων και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Η 193 ΜΠΕΠ (MLRS)

Η Μοίρα συγκροτήθηκε αρχικά στις 15 Οκτωβρίου 1959, ως 193 Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού στην περιοχή της Λάρισας, και στις 13 Αυγούστου 1963 μεταστάθμευσε κατά κλιμάκια από τη Λάρισα στα Γιαννιτσά. Στις 26 Ιουνίου 1964 η Μονάδα χαρακτηρίστηκε επιχειρησιακά κατάλληλη για τη χρησιμοποίηση πυρηνικών όπλων, ενώ την 1η Οκτωβρίου 1992 αποδεσμεύεται από την πυρηνική της αποστολή, αναδιοργανώνεται και μεταπίπτει σε Μοίρα 8 ιντσών. Στις 11 Ιουνίου 1993 μετονομάζεται από 193 Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού σε 193 Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS). Την 21η Ιουνίου 1995 η Μοίρα παρέλαβε τους πρώτους εκτοξευτές και η σύνθεσή της ολοκληρώθηκε με την παραλαβή και των υπολοίπων στις 3 Αυγούστου 1997.

Έκτοτε, η Μοίρα διάγει σε μια διαρκή ανοδική πορεία, επιτυγχάνοντας τη διατήρηση της μαχητικής της ισχύος σε υψηλό επίπεδο.  Έντονο είναι παράλληλα το ενδιαφέρον, η ανησυχία και η αγάπη του προσωπικού για το υλικό, αλλά και τις επαγγελματικές σχέσεις που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους. Κοινή συνισταμένη των παραπάνω, είναι το «Πνεύμα Μονάδας» που εξασφαλίζει την πλήρη διαθεσιμότητα των μέσων και την  υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: