Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΣΠ. ΤΡΙΨΑΣ:«Γλιτώσαμε για ακόμη μια φορά τη χώρα. Τα τελευταία χρόνια τη γλιτώνουμε κάθε μήνα»

«Γλιτώσαμε για ακόμη μια φορά τη χώρα. Τα τελευταία χρόνια τη γλιτώνουμε κάθε μήνα», σχολίασε ο δημοσιογράφος Σπύρος Τρίψας, καυτηριάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και την ακολουθούμενη πολιτική από την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αναρωτώμενος «τον Έλληνα ποιος θα τον γλιτώσει;».

«Βγήκε και ο κύριος Βενιζέλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου και θα είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνηση του κ. Σαμαρά απ’ ότι φαίνεται. Όπως βλέπετε μπαίνουμε πάλι σε μια άλλη λογική, του δικομματισμού, να ξαναζωντανέψουμε και πάλι αυτά τα ωραία καφενεία, τα πράσινα και τα γαλάζια. Ακούσαμε και τον κ. Σαμαρά ο οποίος το πήρε πολύ δεξιά. Ενδεχομένως ο κ. Σαμαράς πήρε το λόγο του συγχωρεμένου του Αβέρωφ του 1984 και διάβασε, ότι για τα πάντα φταίει η Αριστερά και ένας κεντρώος κόσμος λέει αυτή τη στιγμή ευτυχώς, δεν πτωχεύσαμε σαν χώρα», σημείωσε.
Αναφερόμενος στο περιβόητο «κούρεμα», παρατήρησε: «Για ποιο κούρεμα μιλάμε τώρα; Το κούρεμα το οποίο φέρανε να το κάνουν οι δανειστές, επειδή ξέρανε ή για ένα καινούργιο; Με το πρώτο μνημόνιο δεσμεύσαμε το 1/3 της δημόσιας περιουσίας, τώρα δεσμεύσαμε και τα 3/3, όλη τη χώρα. Άρα λοιπόν η εθνική μας ανεξαρτησία πάει περίπατο. Οι δανειστές είναι σίγουροι ότι θα πάρουν τα λεφτά τους και για να δούμε τελικά αν είναι 100 δις το κέρδος ή πόσα είναι τα δις που κερδίσαμε, αν κάτσουμε και κάνουμε μια πολύ καλή ανάλυση θα δούμε ότι ο μόνος ζημιωμένος που βγήκε από όλη αυτή την υπόθεση είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, οι Έλληνες ομολογιούχοι και κανείς άλλος. Ούτε οι δανειστές ζημιώθηκαν, ούτε οι τράπεζες. Γλιτώσαμε λοιπόν τη χώρα. Δεν θυμάμαι πόσες φορές την έχουμε γλιτώσει. Τα τελευταία χρόνια τη γλιτώνουμε κάθε μήνα. Το ζήτημα είναι τον Έλληνα ποιος θα τον γλιτώσει».
«Ο κόσμος το ξέρει πια. Δεν πιστεύει κανέναν. Θα δείξει και το αποτέλεσμα των εκλογών. Για να δούμε κατά πόσο ο Έλληνας έχει γίνει πιο σοφός από αυτά τα παθήματα», τόνισε και ανέφερε πως για μετά τις εκλογές «σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, μόνο η Αριστερά να μην υπάρχει πάνω και να μην υπάρχουν αυτοί που δεν θέλουν το μνημόνιο. Οι υπόλοιποι αν μείνουν επάνω δεν θα έχουν πρόβλημα».

Κλείνοντας υπογράμμισε πως «συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με θέμα πως θα διαχειριστούν τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Εντάξει, αν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, τι να πούμε… Φοβούνται τόσο το λαό; Αν φοβούνται το λαό το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να σηκωθούν να φύγουν. Γιατί κάποια στιγμή ο λαός δεν θα τους αντέχει. Θα το χάσουν το παιχνίδι. Όταν λοιπόν προσπαθούν να δημιουργήσουν κατασταλτικά μέτρα για τις παρελάσεις, και δεν ξέρω τι άλλα τεχνάσματα θα χρησιμοποιήσει ο κ. Χρυσοχοϊδης, γνωστός από παλιά φυσικά σε αυτά. Είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Είναι ο υπουργός που του είχαν πάει το δέμα με το δυναμίτη στο γραφείο του και σκοτώθηκε ο συνεργάτης του. Στο γραφείο του είχαν μπει οι τρομοκράτες αλλά είχαμε πατάξει την τρομοκρατία. Ποια τρομοκρατία; Μεγαλύτερη τρομοκρατία από αυτούς δεν υπάρχει. Αυτοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: