Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Α. Σαμαράς: "Το ΠΑΣΟΚ σερνεται μόνο του σε εκλογές"

Με τη φράση «το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του σε εκλογές από τις αντιφάσεις, από τις τύψεις του ή και από τα δύο», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς έδωσε το στίγμα της πολιτικής του επόμενου διαστήματος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, καλώντας παράλληλα τους βουλευτές να προσεγγίσουν τους πολίτες.

Σχετικά με το θρίλερ της Τετάρτης, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία». «Έμεινα με την εντύπωση ότι θα μπορούσαμε να βρούμε μια «χρυσή τομή», όσον αφορά τη χρονική διάρκεια» της κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας». Όλα έδειχναν ότι ήταν πράγματι, μια ιστορική ευκαιρία. Αλλά συνέχεια δεν υπήρξε. Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Παπανδρέου με ειδοποίησε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η πρωτοβουλία αυτή. Απέρριψε μόνος του, αυτό που είχε προτείνει ο ίδιος ή είχε αποδεχθεί ο ίδιος. Και το βάφτισε ‘διαρροή’» παρατήρησε και συμπλήρωσε πως «χάθηκε αυτή η ευκαιρία, γιατί ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δεν άντεξε τις πιέσεις στο εσωτερικό του κόμματός του, όσων είναι γαντζωμένοι με την εξουσία. Κι έγινε ο ίδιος αιχμάλωτός τους».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις προτάσεις του κόμματός του για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, για ένα «δημιουργικό σοκ» και για την περιβόητη επανεκκίνηση της οικονομίας. «Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο σε όλες τις εκτιμήσεις μας» και η τεράστια ύφεση «έφαγε όλα τα περιοριστικά μέτρα» και οι θυσίες του λαού πήγαν χαμένες. Δεν περιμέναμε στη γωνία να επαληθευτεί η πολιτική μαςε. Ήδη από πέρυσι καταθέσαμε προτάσεις, κάτι που δεν συνηθίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όμως οι προτάσεις μας διαστρεβλώθηκαν απίστευτα. Τις διαστρέβλωσαν εντός και εκτός Ελλάδας και μετά προσπάθησαν να τις υιοθετήσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

«Η ΝΔ ζητά πιο μετριοπαθή πράγματα από εκείνα που υπέγραψε η τρόικα με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Ο χρόνος συνηγορεί υπέρ των θέσεων μας, όλο και περισσότεροι συνηγορούν στην ορθότητα των θέσεων μας. Όσο περνάει ο χρόνος θα πείθονται όλοι ότι το σχέδιο αυτό δεν δουλεύει. Θα πειστούν όλοι ότι χρειάζεται ένα εναλλακτικό σχέδιο και μία αξιόπιστη κυβέρνηση να το εφαρμόσει. Και αυτοί θα είμαστε εμείς», παρατήρησε.

Βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκλογική ετοιμότητα στην οποία πρέπει να βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έκανε τις επιλογές του και τις πληρώνει. Η χώρα διατηρεί τις δικές της επιλογές και διεκδικεί την ελπίδα. Εμείς αυτή την ελπίδα κρατάμε ζωντανή». Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Έχετέ μου εμπιστοσύνη! Κάποτε σας είχα πει, ότι θα ’ρθει στιγμή που οι άλλοι θα βιάζονται να κυβερνήσουμε περισσότερο απ’ ότι βιαζόμαστε εμείς οι ίδιοι. Εκλογές, που εμείς ήδη ζητάμε, δεν θα γίνουν επειδή τις ζητάμε εμείς. Θα γίνουν γιατί το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του σε εκλογές. Από τις αντιφάσεις του ή από τις τύψεις του ή κι από τα δύο. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κυβερνήσει. Ο λαός πρέπει πια να δώσει τη λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: