Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Παλαιοχώρι

Με ένα τρόπο μοναδικό, φρέσκο και όμορφο τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου οι μικροί μαθητές αλλά και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου, που φρόντισαν να παρουσιάσουν για ακόμη μια φορά μια όμορφη εκδήλωση. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου έχουν καθιερωθεί σαν θεσμός και προσελκύουν πλήθος κόσμου που σπεύδει για να τις παρακολουθήσει. Η γιορτή για την εθνική επέτειο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, 24 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, ενώ ο εορτασμός κορυφώθηκε με την καθιερωμένη παρέλαση το πρωί της Τετάρτης, 25 Μαρτίου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής του σχολείου Στέργιος Κεχαγιάς ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους που κατέκλυσαν το χώρο και παράλληλα τόνισε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται ώστε το Σχολείο να έρθει πιο κοντά στους ανθρώπους του χωριού και της ευρύτερης περιοχής και να συμμετέχει ενεργά σε διάφορες δραστηριότητες ώστε μέσα από αυτές τα παιδιά να έχουν εμπειρίες και να μάθουν καλύτερα κάποια πράγματα που δεν μπορούν να αποτυπωθούν στις σελίδες των βιβλίων. Ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα έκανε και στην αποδοχή που έχουν αυτές οι εκδηλώσεις από την τοπική κοινωνία, η οποία σε κάθε περίπτωση δίνει δυναμικό παρόν.

Η παράσταση με τίτλο «Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις», περιελάμβανε διάφορα μικρά θεατρικά, τραγούδια, χορούς αλλά και ποιήματα, με τους μαθητές να δίνουν τον καλύτερο εαυτό της. Την γενική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι δασκάλες της πέμπτης και της έκτης τάξης Αλεξία Κύρκα και Ειρήνη Χατζημπούσιου αντίστοιχα, οι οποίες δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του κόσμου για την άψογη οργάνωση και υλοποίηση της ιδέας. Κατά τη διάρκεια της παράστασης έγινε αναφορά στην γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ όσον αφορά το «επετειακό» κομμάτι της παράστασης, έγινε μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της Επανάστασης του 1821. Όλα αυτά βέβαια πλαισιώθηκαν από απαγγελίες ποιημάτων και παραδοσιακούς χορούς.

Η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Σχολείου, η οποία μετατράπηκε σε ένα μικρό θεατράκι, κατακλύστηκε από κόσμο που συνεχώς χειροκροτούσε την όμορφη πρωτοβουλία των δασκάλων και των παιδιών, που επιμελήθηκαν τα πάντα. Το αποτέλεσμα, μόνο θετικά σχόλια απέσπασε….

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου ολοκληρώθηκε ανήμερα της επετείου, με την κατάθεση στεφανιών στο μνημείο Ηρώων, και φυσικά με την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο του Παλαιοχωρίου, όπου οι μαθητές του σχολείου και του νηπιαγωγείου, τα μέλη των χορευτικών τμημάτων και η Φιλαρμονική του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου έδωσαν μια ένα ξεχωριστό τόνο στον εορτασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: