Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Άρθρο ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στο “manifesto.gr”

 Άρθρο ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στο “manifesto.gr


 

Πέρασαν δύο χρόνια από τη μεγάλη πολιτική νίκη που κατάφερε η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις 7 Ιουλίου 2019, ο Ελληνικός Λαός έδωσε καθαρή εντολή να πάμε μπροστά, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού, να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης κάθε Έλληνα πολίτη. Εδώ και δύο πολύ δύσκολα χρόνια αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η Ν.Δ. αποτελεί τη μόνη σταθερή πολιτική δύναμη που επαναφέρει την Πατρίδα στην κανονικότητα και μάλιστα, το κάνει σε ιδιαίτερα χαλεπούς καιρούς.  

Από το καλοκαίρι του 2019 ως σήμερα αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα, ο καθένας από τη θέση που έχει επιλέξει να τον τοποθετήσει ο Πρωθυπουργός. Επιλέξαμε να μην κρυφτούμε πίσω από μικροκομματικές πρακτικές και σενάρια πόλωσης. Μιλούμε καθημερινά με το έργο μας και τον αγώνα να αντιμετωπίσουμε αντικειμενικά δύσκολες καταστάσεις. 

Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει πρωτοφανείς προκλήσεις στα εθνικά θέματα. Σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η εντατική προσπάθεια οικοδόμησης και ενίσχυσης συμμαχιών, στο πλαίσιο της αμυντικής διπλωματίας συμβαδίζει με την επαύξηση της αμυντικής ισχύος των Ενόπλων  Δυνάμεων μέσω ενός προσεκτικά σχεδιασμένου και προτεραιοποιημένου προγραμματισμού.

Παράλληλα αντιμετωπίσαμε με αποφασιστικότητα και σε απόλυτη συνεργασία με άλλους εμπλεκόμενους φορείς την καθοδηγούμενη απόπειρα εισβολής παράνομων μεταναστών από τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και αποδείξαμε ότι δεν φοβόμαστε, Προστατέψαμε με σθένος και δυναμισμό τα ελληνικά σύνορα, που είναι ταυτοχρόνως και ευρωπαϊκά σύνορα. Στο πλευρό μας βρέθηκαν εταίροι και σύμμαχοι, αντιλαμβανόμενοι τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές.

Δεν σταματήσαμε όμως. Με ψυχραιμία και μεθοδικότητα προχωρήσαμε στην ενεργοποίηση ισχυρών συμμαχικών δεσμών με χώρες που μοιράζονται κοινές ανησυχίες με εμάς και διαφωνούν με κάθε απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω προωθήσεων και μονομερών ενεργειών. Με επιχειρήματα και αποδεδειγμένα γεγονότα διεθνοποιήσαμε την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ως ζήτημα ζωτικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντάσσοντάς την στο πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Στα δύο χρόνια της στιβαρής διακυβέρνησης με τις κατευθύνσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη εκπονήσαμε και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο, απολύτως μελετημένο και ρεαλιστικό σχέδιο αμυντικής θωράκισης της χώρας. Ήδη σε μερικές ημέρες τα πρώτα νέα μαχητικά αεροσκάφη “Rafale” θα παραληφθούν από την Πολεμική Αεροπορία, προχωρεί ο εκσυγχρονισμός των F-16 στην κατηγορία “Viper”, παραλαμβάνεται σύγχρονο στρατιωτικό υλικό και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με την Ενδιάμεση Λύση και τη Φρεγάτα πολλαπλών ρόλων για το Πολεμικό Ναυτικό.

Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη που εγγυάται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, τις μεταρρυθμίσεις και την επιβεβαίωση του ρόλου της ως πυλώνα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μόνη της Μεταπολίτευσης που στο μέσον της τετραετίας δεν μετρά απώλειες. Μετρά επιτυχίες διότι η Ελλάδα ανέκτησε  την αξιοπιστία της και αναβάθμισε τη θέση της στην Ευρώπη και στον κόσμο. Από παρατηρητής έγινε  συνδιαμορφωτής των εξελίξεων στην Ε.Ε.. Και αναγνωρίζεται σήμερα ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ταραγμένη γειτονιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: