Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Μομφές Τζιτζικώστα για καθυστέρηση στο έργο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη

Για «απαράδεκτη, δεύτερη στη σειρά, καθυστέρηση από πλευράς του Υπουργείου Πολιτισμού» στο έργο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Το έργο τελικά εντάχθηκε τον Ιανουάριο. Σήμερα πλησιάζουμε για Ιούνιο και το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει κάνει το παραμικρό σε σχέση με το έργο για τον τύμβο Καστά», είπε και πρόσθεσε: «Καλώ το Υπουργείο Πολιτισμού να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες και να μην οδηγήσει τη διοίκηση της Περιφέρειας σε άλλα μέτρα».

Αφορμή για την σχετική τοποθέτηση του κ. Τζιτζικώστα, όπως είπε ο ίδιος, ήταν η απάντησή του σε επερώτηση της παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» για την εικόνα του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς. Παρουσιάζοντας την επερώτηση, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ανέφερε ότι η εικόνα του μουσείου δεν είναι καλή, έκανε λόγο για πλήρη απαξίωσή του και σαν υποδομή και σαν αρχαιολογικά ευρήματα, και ζήτησε να πληροφορηθεί τις ενέργειες της Περιφέρειας στον τομέα αυτό.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

(Πηγή: www.archaiologia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: