Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Υπάρχει η βούληση

Τη θετική βούληση των στελεχών της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ (ΕΤΑ ΑΕ) απέσπασαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας από την Καβάλα που βρέθηκαν χθες το πρωί στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, με κυρίαρχο αυτό των Λουτρών Ελευθερών.

Στην Αθήνα μετέβησαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Παπακοσμάς, ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Γερομάρκος και Μάκης Παπαδόπουλος. Εκεί συναντήθηκαν με την πρόεδρο της ΕΤΑ Αυγή Μαρκοπούλου, τον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Λάμπρου και τον υπεύθυνο διαχείρισης της περιουσίας Γιώργο Σπυρόπουλο.

Το αίτημα που κατατέθηκε ήταν να αυξηθεί ο χρόνος παραχώρησης των Λουτρών προς την Περιφέρεια, προκειμένου είτε να αξιοποιηθούν από την Περιφέρεια είτε να γίνει προκήρυξη για την αξιοποίησή τους από ιδιώτες. Σημειώνεται ότι η σύμβαση για την παραχώρηση υπογράφηκε το 1999 και λήγει το 2016.

Από την πλευρά της διοίκησης φάνηκε η πρόθεση να ενισχυθεί αυτό το αίτημα και δήλωσαν την ετοιμότητά τους να εισάγουν το θέμα προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί στις αρχές του χρόνου. Έτσι αποφασίστηκε ότι θα συνταχθεί το σχετικό αίτημα από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, το οποίο στη συνέχεια θα αποσταλεί στην ΕΤΑ και θα περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να παρθεί απόφαση.

Επιπλέον ζητήθηκε να υπάρξει και σχετικό χρονοδιάγραμμα για όλες τις δράσεις, ώστε να γίνει καλύτερος προγραμματισμός, ενώ κρίθηκε ότι είναι θετικό ότι υπάρχει διάθεση και για την αλλαγή της σύμβασης αλλά και για την αύξηση του χρόνου μίσθωσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γρανάς, «εμείς άμεσα θα στείλουμε την αίτηση, ώστε να περάσει από το ΔΣ στις αρχές του χρόνου. Θέλουμε να προλάβουμε τις εκλογές».

Παράλληλα όπως είπε, υπήρχε η πρόθεση να τεθεί και θέμα για την Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας, όμως τονίστηκε ότι τόσο η έκταση της ΕΤΑ, όσο και η έκταση της ΚΕΔ στο χώρο εκείνο έχουν περάσει στο γραφείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, οπότε δεν μπορεί να γίνει κάποια παρέμβαση.

Τέλος, ο κ. Παπακοσμάς πέρα από τα Λουτρά Ελευθερών έθεσε θέμα αξιοποίησης όλων των ανάλογων χώρων της Περιφέρειας καταθέτοντας και σχετικό σημείωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: