Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Κατάρρευση τοίχων στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας

Άλλοι δύο τοίχοι κατέρρευσαν στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, κοντά στη Νάπολη (νότια Ιταλία), την επομένη της κατάρρευσης ενός άλλου τοίχου εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων στο χώρο αυτό. Οι δύο τοίχοι, συνολικού μήκους σχεδόν τριών μέτρων, δεν έφεραν τοιχογραφίες, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου των αρχιτεκτονικών αγαθών της Πομπηίας, η οποία είναι ένα από τα μέρη που δέχονται τους περισσότερους επισκέπτες στην Ιταλία.

Την Τρίτη είχε καταρρεύσει ένας τοίχος μήκους περίπου 12 μέτρων που αποτελούσε τον περίβολο μιας κατοικίας η οποία ουδέποτε είχε ανοίξει για το κοινό. Πριν από τρεις εβδομάδες, ένα άλλο οικοδόμημα της Πομπηίας, ο Οίκος των Μονομάχων, είχε καταρρεύσει εντελώς, προκαλώντας κύμα οργής και ανησυχιών για την προστασία αυτής της κληρονομιάς.

Και στις τρεις περιπτώσεις, φαίνεται πως οι καταρρεύσεις οφείλονται στις ισχυρές βροχοπτώσεις. «Είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν σ' έναν εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο ηλικίας 2.000 ετών, κυρίως σε κλιματικές συνθήκες όπως αυτές των τελευταίων ημερών», δήλωσε χθες η αρχαιολογική υπεύθυνη του χώρου Ζανέτ Παπαδοπούλου.

(Πηγή:www.evdomi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: