ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο κόσμος το 2018: Ανάμεσα στο φως της τεχνολογικής εξέλιξης και στο σκότος των συγκρούσεων
Θεσσαλονίκη, Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, Ολύμπιον
Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ναυαρίνο και το Ίδρυμα Konrad Adenauer,και με την υποστήριξη του CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffieldκαι του ACT-AmericanCollege of Thessaloniki, διοργανώνει το 6ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης/6th Thessaloniki International Symposium in World
Affairs, στις 22 Οκτωβρίου 2017 στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον, από τις 10 π.μ. ως τις 7 μ.μ.. Η φετινή διοργάνωση κινείται γύρω από τους εξής θεματικούς άξονες: α) η κρίση στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη συνολικά, β) οι νέες προκλήσεις για την παγκόσμια, και ειδικά την ευρωπαϊκή, ασφάλεια και τη σταθερότητα, με έμφαση στον κίνδυνο από τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό και γ) η δυναμική και οι προοπτικές της τεχνολογικής καινοτομίας και εξέλιξης για τον κόσμο και την Ελλάδα. Μερικά από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν το φετινό συνέδριο είναι: Γιατί η ελληνική οικονομική κρίση έχει διαρκέσει τόσο πολύ; Ποια είναι η σοβαρότερη απειλή ασφάλειας που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη; Πόσο επικίνδυνη είναι η Τουρκία του Ερντογάν; Πώς θα είναι τεχνολογικά ο κόσμος το 2050; Τι χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα για να καλύψει το ψηφιακό χάσμα που τη χωρίζει από τις πρωτοπόρες τεχνολογικά χώρες; Πόσο κινδυνεύουμε από τον Ισλαμισμό αλλά και την Ισλαμοφοβία; Πώς μπορεί το Brexit να γίνει μια ευκαιρία για την Ευρώπη;
Συμμετέχουν οι: Χάρης Γεωργιάδης, Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας,Ανδρέας Δρυμιώτης, σύμβουλος επιχειρήσεων και αρθρογράφος στην εφημερίδα “Η Καθημερινή”, Alia Brahimi, διευθύντρια στο Legatus Strategic Intelligence and Advisory και πολιτική αναλύτρια,BhaskarChakravorti, αναπληρωτής κοσμήτορας και εκτελεστικός διευθυντής στο Πανεπιστήμιο Tufts,HeribertDieter, επίκουρος καθηγητής στο Free University του Βερολίνου,KristinFabbe, επίκουρη καθηγήτρια στο Harvard Business School, JoanHoey, επικεφαλής αναλύτρια και περιφερειακή συντάκτρια για την Ευρώπη στο Economist Intelligence Unit,Laza Kekic, πρώην επικεφαλής αναλυτής του Economist Intelligence Unit,DenisMacShane, πρώην Υπουργός Ευρώπης του Εργατικού Κόμματος (Μ. Βρετανία),PhilipMcCann, καθηγητής στο Sheffield University Management School,Federica Mogherini, Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Wolfango Piccoli, κορυφαίος πολιτικός αναλυτής, πρόεδρος και επικεφαλής ερευνών της Teneo Intelligence στο Λονδίνο,James Renton, υφηγητής στο Πανεπιστήμιο Edge Hill,JamieShea, αναπληρωτής βοηθός Γενικού Γραμματέα για τις Αναδυόμενες Προκλήσεις Ασφάλειας στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου,EmmaSky, συγγραφέας.
Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1995 από μία ομάδα επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης με σκοπό την παρέμβαση και προσφορά στον πολιτισμό της Βορείου Ελλάδος. Από την αρχή της λειτουργίας της έως σήμερα, η Πολιτιστική Εταιρεία έχει διοργανώσει δεκάδες επιστημονικά συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις, έχει συμμετάσχει σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα και έχει αναπτύξει σημαντική εκδοτική δραστηριότητα.
Το Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS)είναι ένα γερμανικό πολιτικό ίδρυμα. Μέσω των προγραμμάτων του και των δραστηριοτήτων του συμβάλλει ενεργά στην επίτευξη διεθνούς συνεργασίας και επικοινωνίας. Διαθέτει περισσότερα από 80 γραφεία και προγράμματα σε όλο τον κόσμο, σε πάνω από 120 χώρες, με σκοπό την συστηματική προώθηση της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς. Τον Μάιο του 2012 το Konrad-Adenauer-Stiftung επανεκκίνησε τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα με την δημιουργία ενός εξωτερικού γραφείου στην Αθήνα. Το KAS Αθηνών θέτει ως πρώτο στόχο την προώθηση του πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, καθώς και μεταξύ των υπολοίπων εταίρων της Ε.Ε.
ΤοNavarino Network (ΝΝ)-Δίκτυο Ναυαρίνο ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 και υποστηρίζεται από την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος. Το ΝΝ είναι μία ανεξάρτητη, επιστημονική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, με έδρα την Πλατεία Ναυαρίνου, και στόχο την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στη δημόσια ζωή της Θεσσαλονίκης και της περιοχής της. Το ενεργητικό του ΝΝ περιλαμβάνει δεκάδες εκδηλώσεις, συνέδρια, την ετήσια Διεθνή Ακαδημία της Ολυμπίας, το ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης, έρευνες, διεθνείς συνεργασίες και εκδόσεις. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδαwww.navarinonetwork.org.
Το CITY College είναι το Διεθνές Τμήμα του University of Sheffield και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Το Πανεπιστήμιο του Sheffieldείναι ένα από τα παλαιότερα, μεγαλύτερα και καλύτερα κρατικά Πανεπιστήμια της Αγγλίας. Ανήκει στο 1% των καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου και κατατάσσεται: 29º στην Ευρώπη και 84º στον κόσμο [QSRankings2016-17].Το CITYCollegeπροσφέρει πτυχιακά προγράμματα (Bachelors) και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (Masters) στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών, της Πληροφορικής, της Ψυχολογίας και της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας καθώς επίσης το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Executive ΜΒΑ το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για στελέχη επιχειρήσεων.
Το ACT -American College of Thessaloniki
είναι ένα ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια. Το ACT είναι αναγνωρισμένο στις ΗΠΑ από την Επιτροπή για Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης του New England Association of Schools and Colleges (NEASC), τον οργανισμό που πιστοποιεί μερικά από τα καλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως τα Harvard και Yale. Παράλληλα τα πτυχιακά προγράμματα του ACT έχουν και Ευρωπαϊκή πιστοποίηση μέσω του Open University της Μ. Βρετανίας. To American College of Thessaloniki είναι επίσης αναγνωρισμένο ως «Κολλέγιο» από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς πληροί τους όρους του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 38/2010) που ρυθμίζει την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου