Για ένα «διαπλεκόμενο σύστημα που οδήγησε τη χώρα εδώ», έκανε λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας παράλληλα ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν, αφού ότι ήταν να κάνουν το έκαναν. Τόνισε ότι με το νέο μνημόνιο έρχεται μια «γενοκτονία» των νέων αφού ουσιαστικά σκοτώνονται τα όνειρά τους.
Σχετικά με την ψήφιση του νέου μνημονίου ο κ. Κουρουπλής σημείωσε πως «εγώ κατανοώ. Δεν θέλω να είμαι άδικος με κανέναν, δεν θέλω να πω ότι αυτοί που ψήφισαν «όχι» είναι πιο ευαίσθητοι από τους άλλους, αλλά να επιτρέψουν αυτοί που ψήφισαν «ναι» σε αυτούς που ψήφισαν «όχι» να έχουν το δικαίωμα να έχουν τη δική τους ευαισθησία, όπως αυτοί θεωρούν ότι είναι ευαίσθητοι απέναντι στα εθνικά ζητήματα, να επιτρέψουν και σε κάποιους άλλους να έχουν ευαισθησία απέναντι σε ζητήματα υποτέλειας, ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων, μετατροπής του εργασιακού περιβάλλοντος σε καθεστώς γαλέρας, σε ένα καθεστώς κοινωνικού κανιβαλισμού, όπου πλέον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τους νέους μας σε γενοκτονία. Γιατί γενοκτονία δεν είναι μόνο να σε σκοτώνουν σωματικά, σε σκοτώνουν και ψυχικά, σκοτώνουν τα όνειρα. Κι όταν αναγκάζεις τους νέους ανθρώπους, που έχουν δουλέψει, έχουν κουραστεί να μάθουν 2-3 γλώσσες, να βγάλουν πανεπιστήμια και να τους δίνεις 400 ευρώ και τους αναγκάζεις να φύγουν στο εξωτερικό, είναι και αυτό μια μορφή γενοκτονίας. Αυτά τα αναλαμβάνουν όλοι αυτοί οι κύριοι που θεωρούν ότι αυτή η συνταγή οδηγεί κάπου. Και να μας απαντήσουν αυτοί που υποσχέθηκαν στο λαό να μας κάνουν Δανία, και μας κάνουν Μπαγκλαντές».
Όσον αφορά το ρευστό πια πολιτικό σκηνικό, μετά τις μαζικές διαγραφές βουλευτών από τις κοινοβουλευτικές ομάδες παρατήρησε ότι «υπάρχει μια νέα πραγματικότητα, και σε ότι αφορά τη χώρα, από πλευράς όλων αυτών των επιβολών και βεβαίως πλέον μια αμφισβήτηση όλου αυτού του κλειστού κλαμπ εξουσίας των δύο κομμάτων, όπως στη Βουλή που είπα ότι κάποιοι θεωρούν ότι γεννήθηκαν για να είναι μονίμως υπουργοί, πολιτικό προσωπικό χωρίς πνοή, χωρίς φαντασία, χωρίς πολιτικό κουράγιο. Ακούσατε εσείς άνθρωπο, ξεκινώντας από τον πρωθυπουργό που αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ότι είναι μια μαριονέτα του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, να πει μια κουβέντα προς τους Ευρωπαίους; Όλα τα φταίει ο ελληνικός λαός. Όλα τα φταίνε οι Έλληνες. Όλα πρέπει να τα πληρώσουν οι Έλληνες. Και να τρομοκρατούν τους Έλληνες. Γιατί δεν λένε στο λαό την αλήθεια. Να βγουν οι συνάδελφοι που ψήφισαν το «ναι», και φοβήθηκαν να μην φτωχύνει η Ελλάδα, να πουν πόσα έσοδα έχει η Ελλάδα ως κράτος, από τη λειτουργία της, από φόρους κλπ, και πόσα είναι τα έξοδά του; Θα σας πουν όσοι γνωρίζουν και αν γνωρίζουν, ότι το κράτος έχει έξοδα 51 δις και έσοδα 53 δις. Απλώς το έλλειμμα γεννάται από την αδυναμία του κράτους να πληρώσει τους τόκους. Δηλαδή όσα πληρώσαμε μέχρι σήμερα, γιατί πληρώσαμε πάνω από 101 δις ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια. Ρωτώ λοιπόν, αν χρεοκοπούσε η Ελλάδα θα έχανε μόνο η Ελλάδα; Δεν θα έχαναν αυτοί τα 350 δις;»
Το «διαπλεκόμενο σύστημα»
«Υπάρχει ένα διαπλεκόμενο σύστημα που οδήγησε τη χώρα εδώ. Η χώρα δεν ήρθε εδώ τυχαία. Η χώρα αυτή είναι πλούσια χώρα. Φανταστείτε αν η φοροδιαφυγή, οι άμεσοι φόροι, από το 6% ήταν στο 12%, θα είχε η χώρα αυτά τα προβλήματα; Και ο Παπανδρέου έχει το θράσος να βγαίνει και να λέει ότι εμείς κάναμε αυτό και εκείνο. Ποιος την έφτασε εδώ τη χώρα; Ο Παπανδρέου ήταν εκτός εξουσίας; Υπουργός Εξωτερικών δεν ήταν; Δεύτερος τη τάξει υπουργός όταν γινόταν όλα αυτά, και στην προηγούμενη κυβέρνηση. Τώρα θυμήθηκε να τα πει;», σχολίασε στη συνέχεια ο κ. Κουρουπλής και τόνισε πως «η Βουλή μπορεί να ξύπνησε σε ένα ποσοστό και να είδε τα πράγματα λίγο διαφορετικά, αλλά στη χώρα αυτή τη στιγμή επιβάλλονται μέτρα καταστροφικά για τη ζωή των ανθρώπων. Να καταστραφούμε, ναι, για την πατρίδα. Αυτή η πατρίδα αξίζει να κάνουμε την όποια θυσία. Αλλά δεν δίνουν διέξοδο. Διότι παραχωρήσαμε ένα πανίσχυρο όπλο που έχει κάθε χώρα, το δίκαιο που διέπει τα ομόλογα, το δώσαμε αυτό και αντάλλαγμα δεν πήραμε. Το 1953, 23 χώρες που έκαναν τη σύνοδο με τη Γερμανία και τη συμφωνία, έβαλε όρο και είπε θα κόψουμε το χρέος στο 60%, αλλά θα συνδέσουμε το υπόλοιπο χρέος με ποσοστό της ανάπτυξης, δηλαδή έχω – πληρώνω, όταν έχω ύφεση παγώνει και το χρέος και τα επιτόκια. Είδατε εδώ πουθενά τέτοιο πράγμα; Μεταξύ αυτών ήταν και η φτωχή Ελλάς. Κατεστραμμένη από την Γερμανία, αλλά και η Ελλάδα συμφώνησε. Είδατε κανέναν από αυτό το πολιτικό προσωπικό που έχει αναλάβει το μεγάλο πατριωτικό καθήκον να σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή να τολμά να πει στην κα Μέρκελ ότι μας χρωστάτε κι εσείς κάποια δισεκατομμύρια από την καταστροφή της Ελλάδος, από το κατοχικό δάνειο, από τις επανορθώσεις, από τις ζημίες, από τους θησαυρούς που μας έκλεψαν; Οι άθλιοι, σήμερα ακόμα μιλούν και δείχνουν τον ελληνικό λαό, όταν έχουν τους θησαυρούς της Ελλάδος που πήραν στην κατοχή, στα μουσεία τους».
«Πρέπει να αλλάξουν πολλά στον τόπο»
«Η ιστορία θα γράψει, και θα πρέπει να απολογηθούν. Και ο ελληνικός λαός, μέσα από αυτή την κρίση θα βγει πιο σοφός, και να αφήσει αυτά τα αλισβερίσια και να δει κατάματα την πραγματικότητα, ποιοι θέλει να τον κυβερνούν και σε κόμματα και σε πρόσωπα. Αλλιώς θα πληρώσει και θα εξακολουθεί να πληρώνει το επιτίμιο. Και καλά ο ελληνικός λαός, δεν φταίνε όμως τα παιδιά. Γιατί έβλεπα συναδέλφους, και λυπάμαι, που αντιδρούσαν με ένα τρόπο που με ενοχλούσε και με προκαλούσε. Εγώ σέβομαι και τη διαφωνία και την άποψη του καθενός. Δεν έχει δικαίωμα όμως να με ενοχοποιεί. Και να φωνάζουν κάποιοι μέσα στη Βουλή «είσαστε πιο ευαίσθητοι εσείς;». Ε ναι λοιπόν, είμαι πιο ευαίσθητος. Πως θα γίνει δηλαδή. Εγώ σέβομαι και τη δική τους ευθύνη και την αγωνία, αλλά μην με προκαλούν», ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής.
Όπως είπε, «ότι ήταν να κάνουν τα μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα το έχουν κάνει. Δεν πρέπει να υπάρχουν μεγάλα κόμματα. Πρέπει να αλλάξουν πολλά στον τόπο. Να ξεκινήσουμε από το Σύνταγμα, να το κάνουμε πιο δημοκρατικό, πιο ελεγκτικό, να δώσουμε εξουσίες στο λαό, με δημοψηφίσματα τοπικά που να λειτουργούν. Αν ο ελληνικός λαός δεν κάνει ανατροπές στις επόμενες εκλογές θα πληρώσει το επιτίμημα». Αναρωτήθηκε μάλιστα «ποιος οδήγησε τη χώρα εδώ; Αν η Ελλάδα είχε ένα πιο λειτουργικό κράτος… Η Ελλάδα έχει ένα ασύμμετρο κράτος, ασύμμετρο δημόσιο. Εκεί που πρέπει να έχει στελέχωση δεν έχει. Ποιος κυβερνούσε, εγώ κυβερνούσα; Δεν κυβερνούσε ο κ. Παπανδρέου;».
Σχετικά με το πόσο γρήγορα θα προκηρυχθούν εκλογές, ο κ. Κουρουπλής παρατήρησε πως «πιστεύω ότι αυτή η αποσταθεροποίηση είναι τέτοια, που δεν μπορεί να επιτρέψει τα πράγματα να πάνε παραπέρα. Από εκεί και πέρα κριτής όλων μας είναι ο ελληνικός λαός».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου